Τι προκαλεί φαγούρα σε δάχτυλα-νύχια και πώς θεραπεύεται

Εχετε συνήθως φαγούρα στα δάχτυλα και τα νύχια; Ενοχλείστε από την αίσθηση; Καλύτερα είναι να βρείτε λύση άμεσα. Η φαγούρα μπορεί να μην είναι σοβαρό πρόβλημα αλλά μπορεί να οδηγήσει σε μολύνσεις.

Δεν αποκλείεται, όμως, να υποδηλώνει ένα σοβαρότερο πρόβλημα και να είναι για παράδειγμα ένδειξη διαβήτη. Γι’ αυτό θα πρέπει να το τσεκάρετε και να το φροντίσετε άμεσα.

Συμπτώματα

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε πρώτα τα κοινά συμπτώματα αυτής της κατάστασης. Ελέγξτε αν έχετε κάτι από τα παρακάτω:

* Φαγούρα στα δάχτυλα και τα νύχια με απολέπιση δέρματος

* Φαγούρα γύρω από τα νύχια

* Φαγούρα γύρω από τα νύχια με ερυθρότητα

* Ερυθρότητα και φαγούρα στα δάχτυλα

* Φαγούρα ανάμεσα στα δάχτυλα

* Φαγούρα και πάχυνση του δέρματος

* Ξηρό δέρμα με φαγούρα στα δάχτυλα

Τι προκαλεί τη φαγούρα στα δάχτυλα και τα νύχια;

Εκζεμα

Μια πιθανή αιτία μπορεί να είναι το έκζεμα. Αυτή είναι μια φλεγμονή του δέρματος που οφείλεται σε αλλεργιογόνα ή λοιμώξεις. Συνήθως, ένα έκζεμα μπορεί να προκαλέσει σοβαρή φαγούρα στα νύχια και τα δάχτυλα. Κάποιος μπορεί επίσης να έχει επίσης απολέπιση του δέρματος και ερυθρότητα.

Πόδι του Αθλητή

Το «πόδι του αθλητή» (μυκητίαση των ποδιών) προκαλείται από μια προσβολή από μύκητες. Θα μπορούσε να επηρεάσει τα δάχτυλα των ποδιών, το κενό ανάμεσα στα δάχτυλα και το δέρμα γύρω από τα νύχια. Οι μύκητες ευδοκιμούν συνήθως σε υγρά μέρη και μπορούν να προκαλέσουν φαγούρα και ερεθισμό.

Είναι διαβήτης;

Μερικοί άνθρωποι που το επίπεδο του σακχάρου τους στο αίμα αυξάνεται, μπορεί να εμφανίσουν φαγούρα με τραύματα στα δάχτυλα. Εάν έχετε αυτές τις πληγές που δεν επουλώνονται για μεγάλο χρονικό διάστημα, θα μπορούσαν να οφείλονται σε διαβήτη. Το καλύτερο θα είναι να συμβουλευτείτε ένα γιατρό για να ελέγξετε το επίπεδο του σακχάρου στο αίμα σας.

Θεραπείες για τη φαγούρα

Το έκζεμα μπορεί να αντιμετωπιστεί με κρέμες, οι οποίες θα σταματήσουν την φλεγμονή του δέρματος. Αυτές οι κρέμες συνταγογραφούνται από τους γιατρούς, αλλά μπορείτε επίσης, να χρησιμοποιήσετε μη συνταγογραφούμενα φάρμακα.

Από την άλλη πλευρά, μια θεραπεία για το «πόδι του αθλητή» είναι η ενυδάτωση των ποδιών σε χλιαρό νερό με αλάτι. Στη συνέχεια, θα πρέπει να στεγνώσετε το πόδι και να βάλετε πάνω του ταλκ. Ακόμα, μπορείτε να προμηθευτείτε από τα φαρμακεία ειδική σκόνη γι’ αυτή την περίσταση.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει