Τυρί: Eνα… ατύχημα που έφερε ευτυχία
Διατροφικές ειδήσεις
Το τυρί, κάποιες φορές το ακολουθεί κακή φήμη. Μην ξεχνάτε ότι είναι μία από τις κύριες πηγές κορεσμένου λίπους. Σε πολλούς ανθρώπους που πρέπει να προσέχουν τη διατροφή τους οι γιατροί συνιστούν να τρώνε μόνο light τυριά. Το τυρί, όμως, παρέχει ασβέστιο, φώσφορο, ψευδάργυρο, μαζί με την πρωτεΐνη, που είναι σημαντική για τις εθνότητες που δεν τρώνε κρέας. Νέες έρευνες έχουν συνδέσει το τυρί με χαμηλότερη πίεση αίματος και μικρότερο κίνδυνο καρδιακής νόσου και διαβήτη τύπου 2. Αν χρειάζεται, όμως, να μειώσετε το αλάτι, ψάξτε για τυριά που είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο, ή για μαλακότερους τύπους όπως η μοτσαρέλα.