Βρείτε χρόνο για άσκηση 24 ώρες το 24ωρο

Η σωματική δραστηριότητα είναι μια σημαντική προτεραιότητα για τη γενική υγεία και ευημερία σας. Αλλά με την εργασία, το σχολείο, την οικογένεια και τους φίλους δεν είναι εύκολο να βρείτε χρόνο γι’ αυτήν.

Το κλειδί είναι να χρησιμοποιήσετε τον προσωπικό σας χρόνο για να κάνετε τις προπονήσεις σας πιο εύκολες. Με κατάλληλη διαχείριση του χρόνου μπορείτε να βελτιώσετε την παραγωγικότητά σας και να προσθέσετε και τη σωματική δραστηριότητα στο πρόγραμμά σας με τέτοιο τρόπο ώστε δεν θα είναι παρενόχληση για την υπόλοιπη καθημερινότητά σας.

Πώς μπορείτε να το επιτύχετε αυτό; Ξεκινώντας να ψάχνετε χρόνο μέσα στην ημέρα σας για άσκηση. Δείτε τι πρέπει να κάνετε:

Βάλτε στην άκρη τις δικαιολογίες και προγραμματίστε το μέλλον. Ετσι δεν θα παρεκκλίνετε από τη διαδρομή.

«Απλώστε» το πρόγραμμα γυμναστικής σας. Αν κάνετε δύο 15λεπτα την ημέρα περπάτημα, για πέντε ημέρες την εβδομάδα, θα έχετε συνολικά στο τέλος της εβδομάδας τα 150 λεπτά άσκησης που συνιστούν οι ειδικοί πως είναι ο ιδανικός χρόνος για να έχετε καλή υγεία.

Μετακινηθείτε. Η άσκηση δεν σημαίνει απαραίτητα χρόνο αφιερωμένο στο διάδρομο, ή τη συμβατική ρουτίνα του γυμναστηρίου. Ακόμα και το περπάτημα μέχρι το σούπερ μάρκετ ή το μανάβικο, η βόλτα με το σκύλο σας ή ακόμα και το περπάτημα μέχρι το πάρκινγκ του εμπορικού κέντρου, όπου αφήσατε το αυτοκίνητο, λογαριάζεται ως άσκηση.

Eνισχύστε τους μύες σας με δύο συνεδρίες των 15-20 λεπτών. Μπορείτε να το επιτύχετε με μια μπάλα γυμναστικής. Είναι διασκεδαστικό, είναι φθηνό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ενισχύσετε όλες τις μεγάλες μυϊκές ομάδες.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει