Χειρουργικές επεμβάσεις επί πληρωμή τα απογεύματα στα δημόσια νοσοκομεία

Οταν ο Αδωνις Γεωργιάδης έλεγε πως θα λειτουργήσουν και το απόγευμα τα χειρουργεία του ΕΣΥ δεν είχε… διευκρινίσει πως θα αφορούν μόνο όσους έχουν ιδιωτική ασφάλιση ή μπορούν να πληρώσουν μέρος της θεραπείας τους.

Μέχρι τώρα η εντύπωση που είχε δοθεί ήταν πως τα απογευματινά χειρουργεία θα συμβάλλουν στην αποσυμφόρηση και στον τερματισμό της μακρόχρονης αναμονής των τακτικών πρωινών χειρουργειών, αλλά κάθε άλλο παρά είναι έτσι.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή» ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης πρόκειται την ερχόμενη εβδομάδα να υπογράψει τη σχετική απόφαση, σύμφωνα με την οποία όσοι έχουν την οικονομική δυνατότητα να καλύψουν μέρος της θεραπείας τους ή έχουν ιδιωτική ασφάλιση και θέλουν να γλιτώσουν την μακρά αναμονή των τακτικών πρωινών χειρουργείων, θα μπορούν να υποβάλλονται σε απογευματινές χειρουργικές επεμβάσεις στα δημόσια νοσοκομεία επί πληρωμή.

Με τον τρόπο αυτό το υπουργείο Υγείας προσδοκά να αυξηθούν τα έσοδα του Εθνικού Συστήματος Υγείας προσελκύοντας ασθενείς που προτιμούσαν μέχρι τώρα τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια.

Τα απογευματινά χειρουργεία θα γίνονται με τη συμμετοχή όλων των πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης ειδικευμένων γιατρών του ΕΣΥ, που θα μπορούν να χειρουργούν μία φορά την εβδομάδα με επιπλέον αμοιβή, αρκεί να έχουν ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις τους στην τακτική λειτουργία των νοσοκομείων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει