Ξεκινά η διαδικασία αξιολόγησης των γιατρών του πρώην ΕΟΠΥΥ

Μπορεί να συναντά αντιδράσεις από την πλευρά των γιατρών, ωστόσο η ηγεσία του υπουργείου Υγείας σκοπεύει να ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες τη διαδικασία αξιολόγησης των γιατρών που επέλεξαν να ενταχθούν στο ΠΕΔΥ.

Η διαδικασία έχει ήδη αργήσει, καθώς θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του περασμένου Δεκεμβρίου, αλλά έστω και με καθυστέρηση… πέντε μηνών, έχει ήδη ξεκινήσει διακριτικά για να μην υπάρξουν αντιδράσεις, η σύσταση των Συμβουλίων που θα κάνουν την αξιολόγηση.

Κατά τη διαδικασία της αξιολόγησης τα Συμβούλια θα εξετάσουν ατομικά την εμπειρία, το επιστημονικό έργο, την προϋπηρεσία και την εκπαιδευτική δραστηριότητα των υποψηφίων και θα τούς κατατάξουν σε συγκεκριμένο βαθμό.

Μετά την αξιολόγηση θα κατατάξουν σε βαθμό Επιμελητή Β’ τους έχοντες συνολική προϋπηρεσία έως 10 έτη, σε βαθμό Επιμελητή Α’ όσους έχουν προϋπηρεσία από 10-25 και σε βαθμό Διευθυντή όσους έχουν συνολική προϋπηρεσία μεγαλύτερη των 25 ετών.

Πρόβλημα εξακολουθεί να παραμένει το θέμα των γιατρών που έχουν ενταχθεί στο ΠΕΔΥ με τη θέση και το μισθό που είχαν πριν, έπειτα από δικαστική απόφαση, ενώ κανείς δεν ξέρει προς το παρόν τι θα γίνει με όσους εργάζονται στα πολυιατρεία και παρόλο που δεν είχαν κάνει αίτηση ένταξης στο ΠΕΔΥ επέστρεψαν στο σύστημα μετά από προσφυγή τους στη Δικαιοσύνη.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει