Χρησιμοποιήστε αυγά για να μακρύνετε τα μαλλιά σας

Τα αυγά είναι ιδανικά για να ενισχύσουν τα μαλλιά σας, λόγω των πολλών πρωτεϊνών που περιέχουν. Τα μαλλιά αποτελούνται από 70% κερατίνη, επομένως η πρωτεΐνη του αυγού μπορεί να τα αναζωογονήσει.

Μπορεί να διορθώσει τα κατεστραμμένα μαλλιά, καθώς επίσης να συμπληρώσει τα αποδυναμωμένα σημεία του στελέχους της τρίχας και να τα ενισχύσει.

Τα αυγά περιέχουν μεγάλη ποσότητα πρωτεϊνών (από 3,6 έως 6,5 g ανά αυγό), γεγονός που τα καθιστά ιδανικά για μια θεραπεία conditioning. Συμπεριλάβετε επομένως τα αυγά στο πρόγραμμα φροντίδας των  μαλλιών σας για να σας βοηθήσουν να αποκτήσετε δυνατά μαλλιά με υγιή ανάπτυξη.

Δείτε τον τρόπο:

Προετοιμασία

Βήμα 1

Σπάστε ένα αυγό και τοποθετήστε το ασπράδι και τον κρόκο μέσα στο μπολ. Αφαιρέστε το τμήμα που μοιάζει σαν κορδόνι, για να αποφύγετε να μπερδευτεί στα μαλλιά σας.

Βήμα 2

Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Ανακατέψτε το αυγό και το λάδι καλά με ένα πιρούνι.

Βήμα 3

Τοποθετήστε ένα κομμάτι πλαστικό περιτύλιγμα πάνω από το μπολ μέχρι τη στιγμή που θα το χρησιμοποιήσετε.

Εφαρμογή

Βήμα  1

Πλύνετε τα μαλλιά σας με ένα σαμπουάν για βαθύ καθαρισμό για να απομακρύνετε τα συσσωρευμένα προϊόντα και τα φυσικά έλαια από τα μαλλιά σας.

Βήμα 2

Πιέστε τα μαλλιά σας για να τα στραγγίξετε από την περίσσεια του νερού. Τοποθετήστε την πετσέτα στα μαλλιά σας για να αφαιρέσετε περισσότερο νερό, αλλά μη τα αφήσετε να στεγνώσουν εντελώς.

Βήμα 3

Απλώστε το αυγό-conditioner σε κάθε τμήμα των μαλλιών. Επικεντρωθείτε στα άκρα της τρίχας.

Βήμα 4

Τοποθετήστε στα μαλλιά σας ένα σκουφάκι μπάνιου. Αφήστε το αυγό να καθίσει στα μαλλιά σας για 10 έως 20 λεπτά.

Βήμα 5

Ξεπλύνετε το αυγό από τα μαλλιά σας. Απλώστε ένα conditioner και αφήστε το να καθίσει για λίγα λεπτά στα μαλλιά σας. Ξεπλύνετε το conditioner από τα μαλλιά σας και φτιάξτε τα όπως συνηθίζετε.

Προειδοποιήσεις

Μην αφήνετε το αυγό στα μαλλιά σας περισσότερο από 20 λεπτά. Τα αυγά έχουν πολλή πρωτεΐνη και αφήνοντάς τα στα μαλλιά σας για μεγάλες χρονικές περιόδους υπάρχει κίνδυνος να γίνουν ξηρά.

Χρησιμοποιήστε το αυγό μόνο μία φορά το μήνα. Το αυγό είναι μια έντονη θεραπεία πρωτεΐνης και η υπερβολική χρήση μπορεί να βλάψει τα μαλλιά σας.

Συμβουλές

Καθαρίστε τα μαλλιά σας με ένα σαμπουάν για βαθύ καθαρισμό που επιτρέπει στις πρωτεΐνες του αυγού να εισχωρήσουν πιο εύκολα στα στελέχη της τρίχας. Και άλλοι τύποι σαμπουάν είναι αποδεκτοί, αλλά τα σαμπουάν για βαθύ καθαρισμό παρουσιάζουν καλύτερα αποτελέσματα.

Αν τα μαλλιά σας είναι επιρρεπή στην ξηρότητα, απλώστε μία ενυδατική κρέμα περιποίησης μαλλιών που δεν χρειάζεται ξέβγαλμα στο τέλος της διαδικασίας.

Tι θα χρειαστείτε

• Μπολ

• Πιρούνι

• 1 αυγό

• 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

• Πλαστική μεμβράνη

• Σαμπουάν για βαθύ καθαρισμό

• Πετσέτα

• Σκουφάκι

• Ενυδατικό conditioner

• Ενυδατική κρέμα περιποίησης που δεν χρειάζεται ξέβγαλμα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει