Υπάρχει σχέση ανάμεσα στο σπέρμα και την ενέργεια;

Υπάρχουν κάποιοι συσχετισμοί, άλλοι ακριβείς, άλλοι όχι, ανάμεσα στο σπέρμα και την ενέργεια. Στις ασιατικές χώρες, κυρίως στην Κίνα, πιστεύεται ότι το σπέρμα περιέχει ισχυρές δυνάμεις και ισχυρή ενέργεια μέσα του.

Υπάρχουν, επίσης, ορισμένα ενεργειακά ποτά που περιέχουν σπέρμα από διάφορα ζώα με τον ισχυρισμό ότι προωθεί την ενέργεια και τη συγκέντρωση. Επιπλέον, όταν ένας άνδρας εκσπερματώνει μπορεί να αισθάνεται ότι στερείται ενέργειας για κάποιο χρονικό διάστημα, γεγονός που μπορεί να οφείλεται στις χημικές ουσίες που απελευθερώνει ο εγκέφαλος κατά τη διάρκεια και μετά τον οργασμό.

Σε μερικές ανατολικές ιατρικές πρακτικές, ακόμα και σε θρησκείες, υπάρχει η πεποίθηση πως το σπέρμα περιέχει μια ισχυρή δύναμη ζωής, γιατί είναι αναγκαίο για τη δημιουργία της ζωής. Μερικοί το πάνε ακόμα πιο μακριά και ισχυρίζονται ότι κάθε φορά που ένας άνδρας εκσπερματώνει, χάνει ένα μικρό μέρος της δικής του ζωής. Αλλοι υποστηρίζουν πως απελευθερώνει τεράστιες ποσότητες ενέργειας από το σώμα του.

Ορισμένοι πιστεύουν, επίσης, πως οι ισχυρές ενέργειες που υπάρχουν στο σπέρμα μπορούν να αξιοποιηθούν και να μεταφέρουν στον εγκέφαλο μεγαλύτερη συγκέντρωση και ευτυχία. Αυτό γίνεται με την αποχή από οποιαδήποτε μορφή εκσπερμάτισης. Μπορεί να εφαρμοστεί πίεση στο όσχεο και τη γύρω περιοχή, προκειμένου να ωθήσει τη θετική ενέργεια από το σπέρμα μέσα στο σώμα, που λέγεται ότι μεταφέρεται στον εγκέφαλο. Δεν υπάρχουν, όμως, ιατρικά στοιχεία που να υποστηρίζουν αυτές τις θεωρίες.

Σπέρμα και ενεργειακά ποτά

Μια άλλη σύνδεση μεταξύ του σπέρματος και της ενέργειας περιλαμβάνει τη χρησιμοποίηση του σπέρματος ζώων σε ορισμένα ενεργειακά ποτά. Σπέρμα, αλόγου, αρκούδας και ταύρου έχουν χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με άλλα συστατικά. Προβάλλεται ο ισχυρισμός ότι το σπέρμα αυξάνει την αναζωογονητική ενέργεια αν και δεν έχει διαπιστωθεί πλήρως το κατά πόσον υπάρχει ή όχι κάποια αλήθεια σ’ αυτές τις θεωρίες. Το σπέρμα περιέχει απλά σάκχαρα, που θα μπορούσαν θεωρητικά να δώσουν περισσότερη ενέργεια, αλλά δεν είναι συχνές οι μελέτες που θα μπορούσαν να καθορίσουν αν και κατά πόσο το πόσιμο σπέρμα των ζώων έχει μεγάλη επίδραση.

Υπάρχει και μια άλλη, πιο επιστημονική, σύνδεση μεταξύ του σπέρματος και της ενέργειας. Πολλοί άνδρες κουράζονται, αισθάνονται αδυναμία ή λήθαργο προσωρινά μετά την εκσπερμάτιση. Αυτό οφείλεται σε ένα μεγάλο όγκο ορμονών που εκκρίνει ο εγκέφαλος κατά τη διάρκεια του οργασμού. Μία από αυτές τις ορμόνες, η προλακτίνη, έχει αποδειχθεί ότι προκαλεί υπνηλία. Εξ ου και το γεγονός ότι συνηθέστατα οι άνδρες μετά τον οργασμό κοιμούνται, ή αισθάνονται την ανάγκη να κοιμηθούν.

Κάποιοι στην ιατρική της ανατολής θα υποστήριζαν πως αυτή η σύνδεση αποδεικνύει πως το σπέρμα αυτό καθ’ αυτό περιέχει ενέργεια. Εάν ένας άνδρας αισθάνεται κουρασμένος και στερείται ενέργειας μετά την απώλεια του σπέρματος μέσω της εκσπερμάτισης, κάποιοι λένε πως αυτό σημαίνει ότι το σπέρμα πρέπει να παρέχει ενέργεια, όσο είναι ακόμα στο εσωτερικό του σώματος. Οι ορμόνες που παράγονται από τον εγκέφαλο, κατά τη διάρκεια του σεξ και του οργασμού, είναι πιο πιθανό να είναι υπεύθυνες για την μετα-οργασμική κόπωση. Ετσι, ένα μεγάλο μέρος της δυτικής ιατρικής απορρίπτει την ιδέα ότι το σπέρμα και η ενέργεια σχετίζονται με κάποιο τρόπο μεταξύ τους, πέραν αυτού που προαναφέρθηκε με την απελευθέρωση των ορμονών.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει