Υπερψηφίστηκε η τροπολογία για την τιμή των φαρμάκων

Με τις ψήφους των βουλευτών της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ εγκρίθηκε η τροπολογία του υπουργείου Υγείας, η οποία, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει και τις επίμαχες διατάξεις για την τιμολόγηση φαρμάκων.

Στην ψηφοφορία πήραν μέρος 246 βουλευτές. Υπέρ της τροπολογίας ψήφισαν 164, κατά ψήφισαν 72 βουλευτές και 10 βουλευτές ψήφισαν «παρών».

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσαν ότι ψηφίζουν «ναι» στα άρθρα 1, 2, 3, 4 της τροπολογίας και «όχι» στο άρθρο 5 που αφορά την τιμολόγηση των φαρμάκων.

Η ψήφος τους όμως, λογίζεται ως «όχι» επί του συνόλου της τροπολογίας, όπως προκύπτει και από την ανακοίνωση του αποτελέσματος. «Παρών» στην τροπολογία δήλωσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ.

Από την ονομαστική ψηφοφορία αποχώρησαν οι βουλευτές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και της Χρυσής Αυγής.

Αμέσως μετά το πέρας της ψηφοφορίας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης ανέγνωσε δήλωση της ΚΟ (σ.σ. υπογράφεται από τον γραμματέα της ΚΟ, Νίκο Βούτση και τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους Παναγιώτη Κουρουμπλή και Παναγιώτη Λαφαζάνη) σύμφωνα με την οποία, η ψηφοφορία έγινε με τρόπο αυθαίρετο, καθώς στην τροπολογία περιλαμβάνονται πέντε διαφορετικά άρθρα, στα οποία δεν καταγράφηκαν οι διαφορετικές ψήφοι των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Διαβάστε επίσης:

Eνταση στη Βουλή κατά την ψηφοφορία της τροπολογίας για την τιμή των φαρμάκων

Μπορεί επίσης να σας αρέσει