Υποκρίνονται και οι άνδρες οργασμό;

Αν νομίζετε ότι οι γυναίκες είναι οι μόνες που μπλοφάρουν στην κρεβατοκάμαρα, θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε. Ενας στους τέσσερις άνδρες έχει παραδεχθεί πως έχει υποκριθεί οργασμό σε κάποιο σημείο της σεξουαλικής του ζωής.

Οι μελέτες υποστηρίζουν πως οι γυναίκες υποκρίνονται ότι έρχονται σε οργασμό περισσότερο από τους άνδρες, αλλά είναι σαφές πως σ’ αυτές τις «παραστάσεις» δεν είναι πάντα αυτές που κερδίζουν Οσκαρ πρώτου ρόλου.

Ποιος είναι ο κοινός παρονομαστής; Τόσο οι άνδρες, όσο και οι γυναίκες που επινοούν τον οργασμό έχουν πίσω τους κάποιο πρόβλημα στη σχέση, κυρίως σε ό,τι αφορά το πώς ο καθένας τους το αντιλαμβάνεται κατά τη διάρκεια και μετά την ερωτική πράξη.

Γιατί οι άνδρες υποκρίνονται οργασμό

Αν το αποκορύφωμα της σεξουαλικής απόλαυσης είναι μια απάτη, οι λόγοι θα μπορούσαν να είναι οι εξής:

Για να επισπεύσουν έναν καθυστερημένο οργασμό. Κατά μέσο όρο τα στοιχεία δείχνουν πως οι άνδρες χρειάζονται περίπου επτά λεπτά από τη διείσδυση μέχρι την κορύφωση. Αν ένας άνδρας πιστεύει πως καθυστερεί πολύ να έρθει η κορύφωση, μπορεί να αποφασίσει ότι είναι καλύτερα να υποκριθεί έναν ψεύτικο οργασμό για να τελειώνει με τη σεξουαλική πράξη.

Για να κρύψει μια πρόωρη εκσπερμάτιση. Μερικοί άνδρες προσποιούνται ότι έχουν οργασμό, επειδή θέλουν μ’ αυτό τον τρόπο να κρύψουν μια πρόωρη εκσπερμάτιση.

Για να διατηρήσει την περηφάνια του. Για τους άνδρες που χάνουν τη στύση τους κατά τη σεξουαλική επαφή ή έχουν την αίσθηση ότι δεν θα είναι σε θέση να έχουν οργασμό, θα μπορούσε να είναι πιο εύκολο να υποκριθούν έναν ψεύτικο οργασμό από το να μιλήσουν σχετικά με την προβληματική τους στύση.

Για να ευχαριστήσει τη σύντροφό του. Ενας άνδρας προσποιείται οργασμό επειδή μπορεί να ανησυχεί πως η σύντροφός του μπορεί να αισθάνεται άβολα λόγω της διάρκειας της συνουσίας. Θα μπορούσε επίσης να ανησυχεί ότι η σύντροφός του θα πληγωθεί, αν σταματήσουν το σεξ πριν έρθει σε οργασμό.

Για να συμμορφωθεί με τους «κανόνες». Ορισμένα ζευγάρια έχουν μια συγκεκριμένη ιδέα για το πώς είναι η σεξουαλική επαφή. Οι ερευνητές υποθέτουν πως ορισμένοι άνδρες δεν μπορούν να σκεφτούν άλλο τρόπο για το τελείωμα του σεξ από έναν συναρπαστικό οργασμό, ώστε να καταλήγουν να υποκρίνονται έναν τέτοιο οργασμό αν δεν συμβεί από μόνος του.

Για να κάνει το καθήκον του. Περιστασιακά οι άνδρες κάνουν σεξ με τη σύντροφό τους για χάρη της συντρόφου τους, αλλά επειδή δεν είχαν πραγματικά διάθεση να κάνουν σεξ, επινοούν έναν οργασμό για να επιλυθεί η κατάσταση.

Πώς θα επιλύσετε το πρόβλημα

Το να επινοήσετε κάποια φορά έναν οργασμό δεν είναι τόσο σοβαρή υπόθεση, αλλά αν αυτό συμβαίνει σε τακτική βάση ίσως να χρειαστείτε βοήθεια.

Δείτε παρακάτω μερικές ιδέες για το τι μπορείτε να κάνετε:

Συζητήστε με το γιατρό σας. Υπάρχει ένας αριθμός ιατρικών συνθηκών που μπορούν να προκαλέσουν καθυστερημένο οργασμό, πρόωρη εκσπερμάτωση, δυσκολία στη διατήρηση της στύσης. Ομως, ειδικά ο καθυστερημένος οργασμός είναι μια εντελώς υποκειμενική υπόθεση. Αν σας παίρνει περισσότερο χρόνο να φτάσετε σε οργασμό απ’ ό,τι εσείς ή η σύντροφός σας θα θέλατε, ίσως πρέπει να ζητήσετε ιατρική βοήθεια.

Μιλήστε με έναν ειδικό. Η περιστασιακή επινόηση οργασμού ίσως να έχει τις ρίζες της σε συναισθηματικά ζητήματα. Ισως ένας θεραπευτής να σας βοηθήσει να καταλάβετε πού είναι το πρόβλημα και να το αντιμετωπίσετε.

Αυνανιστείτε. Η αυτο-διέγερση συνιστάται για να σας βοηθήσει να ανακαλύψετε τι σας διεγείρει. Στη συνέχεια, μοιραστείτε αυτές τις πληροφορίες με τη σύντροφό σας.

Περικόψτε αλκοόλ ή παράνομες ουσίες. Οι άνδρες είναι πιθανό να προσποιηθούν οργασμό όταν βρίσκονται υπό την επήρεια ουσιών, γεγονός που επηρεάζει την σεξουαλική τους απόδοση.

Να θυμάστε πως δεν υπάρχει καμία ανάγκη να υποκρίνεστε. Αντί γι’ αυτό, φτάστε στη ρίζα του προβλήματος και αυτό θα σας επιτρέψει να οδηγηθείτε σε μια πιο ικανοποιητική σεξουαλική ζωή τόσο για εσάς όσο και για τη σύντροφό σας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει