1,3 δις οι οφειλές στη ΔΕΗ, στα όριά τους τα νοικοκυριά

Σε δραματική κατάσταση έχουν περιέλθει οι πολίτες που έχουν απλήρωτους λογαριασμούς στην ΔΕΗ, όπου το «φέσι» ανέρχεται σε 1,3 εκατ. ευρώ και αυξάνονται με ρυθμό 4 εκατομμύρια ευρώ την ημέρα.

Στη χειρότερη κατάσταση βρίσκονται τα νοικοκυριά και οι πολύ μικρές επιχειρήσεις καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής», οι συνολικές ανεξόφλητες οφειλές στη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού αφορούν ακριβώς τα τιμολόγια χαμηλής και μέσης τάσης. Από τους… μικρομεσαίους η ΔΕΗ έχει λαμβάνειν πάνω από 600 εκ. ευρώ, αφού οι οφειλές τους μεταφράζονται στο 65% του συνολικού ποσού, 130 εκατ. ευρώ αφορούν μικρές επιχειρήσεις, 190 εκατ. ευρώ είναι οφειλές του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα, ενώ περίπου 135 εκατ. είναι οι οφειλές της Λάρκο.

Πλέον υπάρχει και η δυνατότητα για ρύθμιση μέσω τηλεφώνου, στον αριθμό 11770 με τον καταναλωτή να παρουσιάζεται στο ταμείο μόνο για να καταβάλλει τις δόσεις. Με το νέο πρόγραμμα οι δόσεις είναι αυξημένες (μέχρι και 12 μηνιαίες) και η προκαταβολή μειώνεται από το 50% στο 20%, ενώ για την περίπτωση των «ευάλωτων καταναλωτών» (ευπαθείς ομάδες, άνεργοι, χαμηλόμισθοι) προβλέπονται μέχρι 40 μηνιαίες δόσεις.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει