4 καλοκαιρινές τροφές κατά της κατάθλιψης

karpouzi

Μερικές τροφές που βοηθούν στην καταπολέμηση της κατάθλιψης είναι διαθέσιμες όλο το χρόνο, αλλά όταν έρθει το καλοκαίρι υπάρχει μια αφθονία φρούτων και λαχανικών που μπορούν να σας κρατήσουν υγιείς και ευτυχισμένους.

Το σώμα και ο εγκέφαλος χρειάζoνται περισσότερα από 40 θρεπτικά συστατικά και ένα εκατομμύριο φυτοθρεπτικά συστατικά για να λειτουργήσουν σωστά.

Η ποσότητα και η ισορροπία των θρεπτικών αυτών ουσιών προσδιορίζει αν κάποιος είναι χαρούμενος, λυπημένος, σε εγρήγορση ή σε σύγχυση, ενεργητικός ή ληθαργικός και τελικά υγιής ή ασθενής.

Επωφεληθείτε, λοιπόν, από αυτό που προσφέρει η φύση για να καταπολεμήσετε την κατάθλιψη και να είστε χαρούμενοι όλο το καλοκαίρι.

shrimp_cocktail

Γαρίδες

Ρίξτε λίγες γαρίδες στη σχάρα για ένα νόστιμο καλοκαιρινό γεύμα που θα βελτιώσει τη διάθεσή σας. Οι γαρίδες περιέχουν ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, αλλά έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε υδράργυρο. Οι μελέτες λένε ότι τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα μπορούν να βοηθήσουν στη διευκόλυνση των καταθλιπτικών συμπτωμάτων και στην εξομάλυνση της διάθεσης.

Καρπούζι

Απολαύστε γλυκές, ζουμερές φέτες καρπουζιού που αποτελεί μα εξαιρετική πηγή λυκοπενίου, ενός αντιοξειδωτικού που προστατεύει το λεπτό ιστό του εγκεφάλου. Το καρπούζι έχει περισσότερο λυκοπένιο ακόμα και από τις ντομάτες. Μόλις 20 mg λυκοπένιο σε κάθε φλιτζάνι, αρκούν για να μειώσουν τον κίνδυνο της φλεγμονής που σχετίζεται με την άννοια και πιθανώς με την κατάθλιψη.

Καλαμπόκι

Τα αμυλούχα λαχανικά όπως το καλαμπόκι θεωρούνται υψηλής ποιότητας υδατάνθρακες. Ενισχύουν τη διάθεση δεδομένου ότι συμβάλλουν στην αύξηση των επιπέδων της σεροτονίνης. Τα χαμηλά επίπεδα σεροτονίνης σχετίζονται με προβλήματα διάθεσης.

Απολαύστε ψητό καλαμπόκι ή αναμείξτε το σε σαλάτες για να ενισχύσετε τα επίπεδα της διάθεσής σας.

Πιπεριά

Επιλέξτε πορτοκαλί πιπεριές για να καταπολεμήσετε την κατάθλιψη. Τα πορτοκαλί λαχανικά είναι φορτωμένα με β-καροτένιο, ένα αντιοξειδωτικό που προστατεύει τον εγκέφαλο από βλάβες. Οσο πιο πλούσια σε χρώμα είναι τα λαχανικά που τρώτε, τόσο περισσότερη είναι η προστασία του εγκεφάλου. Τα φωτεινά πορτοκαλί λαχανικά παρέχουν, επίσης, μεγάλα ποσά βιταμίνης C, κάλιο, σίδηρο και φυτικές ίνες.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει