Επτά σημάδια του διαβήτη τύπου 2 για τις γυναίκες

Οι μερίδες σας είναι αρκετά μεγάλες και γενικά η ερωτική σχέση σας με το φαγητό έχει γίνει πιο έντονη; Δεν έχετε κανονική σωματική δραστηριότητα και γενικότερα δεν συνηθίζετε να ασκείστε; Εξετάσατε το ενδεχόμενο να έχετε διαβήτη;

Ο αριθμός των ανθρώπων που πάσχουν από διαβήτη τύπου 2, συμπεριλαμβανομένων των ενηλίκων και των παιδιών έχει αυξηθεί μαζί με την επιδημία της παχυσαρκίας.

Θα πρέπει εσείς ή το παιδί σας να υποβληθείτε σε εξετάσεις; Ναι, εάν έχετε οικογενειακό ιστορικό της νόσου ή / και οποιοδήποτε από τα ακόλουθα σημάδια:

1. Είστε υπέρβαρες. Ακόμη και αν είστε  μόλις 10 με 15 κιλά υπέρβαρες αυτό μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο ανάπτυξης διαβήτη τύπου 2. Εάν το παιδί σας είναι υπέρβαρο, βεβαιωθείτε ότι ο παιδίατρος του το εξετάζει, διότι ο διαβήτης τύπου 2 είναι σε άνοδο στα παιδιά. Τα ενθαρρυντικά νέα είναι ότι χάνοντας μόλις 5% έως 7% του σωματικού βάρους σας μπορείτε να μειώσετε τον κίνδυνο του διαβήτη. Οι εξετάσεις συνήθως περιλαμβάνουν εξέταση αίματος για τα υψηλά επίπεδα γλυκόζης (σακχάρου). Αν είναι πολύ υψηλά, μπορείτε να έχετε διαβήτη είτε τύπου 1, είτε τύπου 2. Ο γιατρός σας πιθανότατα θα είναι σε θέση να προσδιορίσει τον τύπο του διαβήτη, με βάση την ηλικία και τα συμπτώματά σας. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ενδέχεται να χρειαστεί να δείτε έναν ενδοκρινολόγο.

2. Επισκέπτεστε τακτικά την τουαλέτα. Αν το σώμα σας δεν παράγει αρκετή ινσουλίνη (μια ορμόνη που μεταφέρει τη γλυκόζη στα κύτταρά σας για να παίρνετε ενέργεια), το οποίο μπορεί να συμβεί με διαβήτη τύπου 1 ή τύπου 2, η γλυκόζη συσσωρεύεται στο αίμα σας και βγαίνει στα ούρα σας. Λόγω της τακτικής ούρησης, πιθανώς να είστε διψασμένες και να πίνετε νερό περισσότερο από το συνηθισμένο.

3. H όρασή σας είναι θολή. Τα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα κάνουν τη γλυκόζη να συσσωρεύεται στο φακό των ματιών σας, με αποτέλεσμα να μην μπορούν αυτά να εστιάσουν. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι έχετε διαβήτη τύπου 1 ή τύπου 2.

4. Χάνετε βάρος χωρίς προφανή λόγο. Αυτό είναι συνήθως ένα σημάδι του σακχαρώδους διαβήτη τύπου 1, αλλά συμβαίνει μερικές φορές και με τον τύπου 2. Οταν το σώμα δεν μπορεί να παράγει ινσουλίνη, η γλυκόζη (ζάχαρη) από τα τρόφιμα δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τα κύτταρα του σώματος για ενέργεια ή αποθήκευση. Επιπλέον, το λίπος αρχίζει να διασπάται, με αποτέλεσμα να χάνετε βάρος.

5. Υπάρχει ένα σκούρος δακτύλιος γύρω από το λαιμό σας. Oταν το σώμα σας αρχίζει να παράγει πολύ μεγάλη ποσότητα ινσουλίνης, η οποία είναι κοινή με τον τύπο 2, τότε οι υποδοχείς στις πτυχές του δέρματος ανταποκρίνονται παράγοντας επιπλέον χρωστική ουσία.

6. Ταλαιπωρήστε συχνά από λοιμώξεις από ζυμομύκητες. Αυτό μπορεί να συμβεί με διαβήτη τύπου 1 ή τύπου 2, επειδή μια συγκέντρωση της γλυκόζης μπορεί να προκαλέσει υπερανάπτυξη της ζύμης. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν συχνά κολπική φαγούρα. Να θυμάστε ότι τα μικρά παιδιά θα μπορούσαν να εμφανίσουν εξανθήματα από την πάνα, και τα αγόρια μπορεί να εμφανίσουν ουρηθρίτιδα, μια μόλυνση ζύμης της ουρήθρας.

7. Είστε 45 ετών και άνω. Ο κίνδυνος διαβήτη αυξάνει με την ηλικία και έτσι οι ειδικοί συστήνουν εξετάσεις κάθε τουλάχιστον 3 χρόνια,  από την ηλικία των 45.

Τύποι διαβήτη

Τύπος 1: Πρόκειται για μια αυτοάνοση κατάσταση στην οποία το σώμα δεν παράγει ινσουλίνη, μια ορμόνη που απαιτείται για να κινηθεί ζάχαρη από την κυκλοφορία του αίματος στα κύτταρα για ενέργεια. Συνήθως διαγιγνώσκεται σε παιδιά.

Τύπος 2: Ο πιο κοινός τύπος στους ενήλικες: Το σώμα σας δεν παράγει αρκετή ινσουλίνη ή το σώμα σας δεν ανταποκρίνεται σε αυτό σωστά. Δεν είναι μια αυτοάνοση πάθηση, αλλά είναι έντονα συνδεδεμένη με την παχυσαρκία, επειδή τα λιποκύτταρα είναι περισσότερο ανθεκτικά στην ινσουλίνη.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει