Αφαντος ο Χριστόδουλος Ξηρός – πήρε άδεια και δεν εμφανίστηκε στο αστυνομικό τμήμα

Σε συναγερμό βρίσκονται οι αστυνομικές αρχές της χώρας, ενώ γίνονται εκτεταμένες αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του καταδικασμένου μέλους της 17 Νοέμβρη Χριστόδουλου Ξηρού.

Ο Ξηρός απέδρασε εκμεταλλευόμενος άδεια που του δόθηκε από τις φυλακές και δεν εμφανίστηκε τη Δευτέρα (6/1), ως όφειλε, στο Αστυνομικό Τμήμα Καλλικράτειας στη Χαλκιδική, στο πλαίσιο εννιαήμερης άδειας που είχε λάβει.

Συγκεκριμένα, έλαβε από τις φυλακές την όγδοη κατά σειρά άδεια εννέα ημερών, από την 1η Ιανουαρίου. Σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, οι άδειες χορηγούνταν με τον όρο να παρουσιάζεται κάθε μέρα στο αστυνομικό τμήμα Καλλικράτειας Χαλκιδικής. Tην περιοχή είχε δηλώσει ως τόπο διαμονής, αφού εκεί βρίσκεται το σπίτι της αδελφής του.

Οπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, σε όλες τις άδειες μέχρι τώρα, ο Χριστόδουλος Ξηρός ήταν τυπικότατος και επέστρεφε πάντα στις φυλακές, ενώ το ίδιο έκανε και με την τελευταία άδεια μέχρι και τις 5 Ιανουαρίου.

Για «πολιτική απόδραση» που είναι «συνεπής με την πολιτική του δράση και τις απόψεις του για την ελευθερία» έκανε λόγο ο συνήγορος του Χριστόδουλου Ξηρού, Φραγκίσκος Ραγκούσης, αναφερόμενος στη μη εμφάνισή του στο αστυνομικό τμήμα, ενώ βρίσκεται σε άδεια.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει