Αλλάζει πάλι το σύστημα των αποδείξεων, επιστρέφει η φοροκάρτα

Ο «Μεγάλος Αδελφός» είναι προ των πυλών στις οικονομικές συναλλαγές των Ελλήνων, καθώς σε μια ύστατη προσπάθεια της κυβέρνησης να πατάξει την φοροδιαφυγή, αλλάζει ξανά το σύστημα αποδείξεων.

Το νέο σύστημα θα τεθεί σε ισχύ στο ξεκίνημα του 2014 και βάσει αυτού οι φορολογούμενοι που χρησιμοποιούν πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες στις συναλλαγές τους θα έχουν μείωση φόρου έως και 40%.

Είναι ξεκάθαρο, βέβαια, πως το νέο σύστημα στοχεύει για άλλη μια φορά στις αμοιβές γιατρών, δικηγόρων, υδραυλικών και όλων των ελεύθερων επαγγελματιών που το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει καταφέρει να εντοπίσει, παρά τις προσπάθειες που έχει καταβάλλει.

Οπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Εθνος», το σχέδιο του υπουργείου προβλέπει πως οι πολίτες που χρησιμοποιούν πλαστικό χρήμα θα έχουν μείωση φόρου της τάξης του 30%-40%. Για παράδειγμα, για ιατρικές δαπάνες ύψους 1.500 ευρώ, ενώ μέχρι τώρα η έκπτωση ήταν 100 με 150 ευρώ με το νέο σύστημα μπορεί να φτάσει έως και 600 ευρώ.

Τα… bonus από αυτές τις συναλλαγές εξασφαλίζονται μόνο μέσω της χρήσης πιστωτικής και χρεωστικής κάρτας, καθώς και της περιβόητης φοροκάρτας ή «κάρτας αποδείξεων».

Το υπουργείο Οικονομικών ευελπιστεί πως μέσω του νέου συστήματος το Δημόσιο θα εισπράξει τουλάχιστον 150 εκατομμύρια ευρώ, ενώ παράλληλα θα επιτύχει ένα καίριο χτύπημα στην παραοικονομία και το μαύρο χρήμα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει