Αναστέλλεται η χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής

Υπερψηφίστηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης (23/10) από την Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία για την αναστολή της χρηματοδότησης Χρυσής Αυγής με 235 «ναι» και 34 «παρών».

Υπέρ της τροπολογίας (σε σύνολο 269 βουλευτών) ψήφισαν οι ΚΟ της ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ και αρκετοί ανεξάρτητοι, ενώ ΚΚΕ και Ανεξάρτητοι Ελληνες δήλωσαν «Παρών». Από την διαδικασία της ψηφοφορίας απείχαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Παρούσα, δήλωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου που είχε εξ αρχής εκφράσει ενστάσεις για τη νομιμότητα της τροπολογίας (παρόλο που είναι υπέρ της αναστολής της χρηματοδότησης), ενώ ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, παρά το γεγονός ότι είχε διαφωνήσει με την αναστολή, ψήφισε τελικά «ναι» για να μην δώσει όπως είπε «την ευκαιρία στο ΠΑΣΟΚ και το μνημονιακό μπλοκ να αξιοποιήσει τη διαφωνία μου για να παίξει βρώμικα παιχνίδια σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ».

Απών από την διαδικασία ήταν ο Μανώλης Γλέζος, επιλέγοντας με τον τρόπο αυτό να εκφράσει τη διαφωνία του για τη συγκεκριμένη ρύθμιση.

Απόντες ήταν επίσης: Νικήτας Κακλαμάνης (σε επιστολή του τόνισε πως αν παραβρισκόταν θα ψήφιζε «ναι»), Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Απόστολος Κακλαμάνης (βρισκόταν στην αίθουσα μέχρι το τέλος με καίριες, μάλιστα, παρεμβάσεις, αλλά αποχώρησε για να εκφράσει τη διαφωνία του για τη ρύθμιση που αφορούσε στην ΝΕΡΙΤ και τους υπαλλήλους πανεπιστημίων), Γιώργος Παπανδρέου, Γιάννης Κουτσούκος (με επιστολή του δήλωσε πως αν παραβρισκόταν θα ψήφιζε «ναι»), Ελενα Ράπτη, Χρυσούλα Γιαταγάνα, Γιώργος Κασαπίδης, Αντώνης Σαμαράς, Αλέξανδρος Κοντός, Μάρκος Μπόλαρης και Γιώργος Σταθάκης.

Από την ομάδα των ανεξάρτητων, υπέρ της τροπολογίας ψήφισαν οι: Ανδρέας Λοβέρδος, Χρήστος Αηδόνης, Μίμης Ανδρουλάκης, Οδυσσέας Βουδούρης, Θεόδωρος Παραστατίδης, ενώ οι Νίκος Νικολόπουλος και Πάρις Μουτσινάς ψήφισαν «παρών».

Ανακοίνωση από Λαφαζάνη

Ανακοίνωση προκειμένου να δικαιολογήσει το λόγο που διαφοροποιήθηκε απ’ όσα έλεγε στα όργανα του κόμματος, εξέδωσε ο Παναγιώτης Λαζαφάνης, όπου υποστηρίζει πως το έκανε λόγω της κίνησης του ΠΑΣΟΚ να ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Η κίνηση του ΠΑΣΟΚ να ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία επί μίας τροπολογίας για την αναστολή χρηματοδότησης κομμάτων, την οποία προτείνει και υπερψηφίζει είναι πρωτοφανής. Εξέφρασα στα όργανα του κόμματός μου, μαζί με άλλους συντρόφους και συντρόφισσες, την ριζική μου διαφωνία στην συμπερίληψη της “τρομορύθμισης” του άρθρου 187Α στην τροπολογία για την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης κομμάτων.

Ψήφισα αυτήν την τροπολογία κατά την ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή, παρά τη ριζική μου διαφωνία με αυτήν, μόνο και μόνο για να μη δώσω την ευκαιρία στο ΠΑΣΟΚ και το μνημονιακό μπλοκ, ιδιαίτερα σε τούτη την κρίσιμη φάση, να αξιοποιήσει την διαφωνία μου για να παίξει βρώμικα παιχνίδια σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία δεν έχουν την παραμικρή σχέση με τις δικές μου προθέσεις και πολύ περισσότερο με την δική μου αντίθεση στο απαράδεκτο άρθρο 187Α και γενικότερα στον αντισυνταγματικό “τρομονόμο”».

Ψηφίστηκαν οι τροπολογίες για ΝΕΡΙΤ και υπαλλήλους ΑΕΙ

Σε ονομαστική ψηφοφορία τέθηκαν και οι τροπολογίες για τη διεύρυνση της λειτουργίας του μεταβατικού φορέα της Δημόσιας Τηλεόρασης για 10 μήνες και για την απογραφή των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει