Δεν επιστρατεύονται οι διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ – Ανοίγει το Πολυτεχνείο

Τη στήριξη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά έλαβε ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, την ίδια στιγμή που οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών συνεχίζουν την απεργία τους, ενώ αυτοί του Πολυτεχνείου την αναστέλουν.

Πιο συγκεκριμένα, ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος έλαβε κατά την συνάντησή του την Πέμπτη (5/12) με τον Αντώνη Σαμαρά, στο Μέγαρο Μαξίμου, την πλήρη στήριξη του Πρωθυπουργού, για όλες τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί για την επίλυση της κρίσης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Ανάμεσα στα σενάρια που εξετάστηκαν διεξοδικά ήταν κι αυτό της επιστράτευσης των διοικητικών υπαλλήλων σε περίπτωση που συνεχιστεί η απεργία τους, ως ύστατη λύση προκειμένου να μην χαθεί το εξάμηνο, σενάριο ωστόσο που απορρίφθηκε κατηγορηματικά, όπως τόνιζαν πηγές προσκείμενες στον υπουργό Παιδείας.

Στο μεταξύ, σε κλίμα έντασης πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών με την απεργιακή επιτροπή να τάσσεται υπέρ δυο νέων 24ωρων απεργιών, για την Παρασκευή (6/12) και τη Δευτέρα (9/12) και το προεδρείο του συλλόγου να αποχωρεί καταγγέλλοντας τη διαδικασία και δίνοντας τη διαβεβαίωση ότι οι περισσότεροι υπάλληλοι του ΕΚΠΑ σκοπεύουν την Παρασκευή να εργαστούν κανονικά. Η απόφαση υπέρ της απεργίας λήφθηκε διά βοής και περιλαμβάνει επίσης τη συνέχιση του διαλόγου με τον υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο με διαπαραταξιακή επιτροπή των υπαλλήλων. Ο υπουργός Παιδείας έχει διαμηνύσει πάντως ότι δεν πρόκειται να υπάρξει διάλογος όσο είναι κλειστό το πανεπιστήμιο.

Στο μεταξύ, στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, οι διοικητικοί υπάλληλοι αποφάσισαν να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους κι έτσι θα επιστρέψουν στην εργασία τους από τη Δευτέρα, 9 Δεκεμβρίου. Σημειώνεται ότι στο ΕΜΠ λειτουργούν ήδη οι έξι από τις εννέα σχολές του ιδρύματος.

Εξάλλου, σε ανωμοτί κατάθεση, με την ιδιότητα του υπόπτου για παράβαση καθήκοντος, καλείται από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Θεοδ. Πελεγρίνης. Η προκαταρκτική εξέταση είχε διαταχθεί έπειτα από αναφορά που είχε υποβάλει στον Aρειο Πάγο ο υπουργός Παιδείας. Ο ίδιος ο πρύτανης με νέα δήλωσή του, καταγγέλλει ότι δέχεται «αήθη επίθεση».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει