Δένδιας: Κίνδυνος για τη δημόσια τάξη η Χρυσή Αυγή (video)

Στον υπουργό Δικαιοσύνης στέλνει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας τη Χρυσή Αυγή ζητώντας να χαρακτηριστεί «εγκληματική οργάνωση», εφόσον το κρίνει η Δικαιοσύνη.

Διαβιβάζοντας στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ένα φάκελο με στοιχεία της Αστυνομίας και δημοσιεύματα εφημερίδων που αναφέρονται στην οργάνωση και δράση της Χρυσής Αυγής, ζητά «να κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες κατά του συγκεκριμένου κόμματος, εάν προκύπτουν επαρκή στοιχεία».

Μάλιστα στην έκτακτη ενημέρωσή του προς τους δημοσιογράφους o κ. Δένδιας αναφέρει πως οι ενέργειες της Χρυσής Αυγής «φαίνεται να προσιδιάζουν σε σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και άσκηση οργανωμένης εγκληματικής δραστηριότητας».

Την ποινική δίωξη θα διατάξει σύντομα η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, μετά την επιστολή του κ. Δένδια στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Ο κ. Δένδιας ζήτησε τα περιστατικά που απέστειλε στην κ. Κουτζαμάνη να ενταχθούν στο άρθρο 187 του ποινικού κώδικα, περί σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, γεγονός που μετατρέπει αυτομάτως τα πλημμελήματα σε κακουργήματα και έτσι αντιμετωπίζονται με πολύ αυστηρότερα κριτήρια.

Σε ορισμένες από τις περιπτώσεις αυτές, για τις οποίες έχουν σχηματιστεί δικογραφίες, εμπλέκονται και βουλευτές της Χρυσής Αυγής και η διαδικασία γι′ αυτούς θα προχωρήσει όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα.

Ο κ. Δένδιας τόνισε ότι με τον τρόπο αυτό, δεν τίθεται εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή, γιατί δεν επιτρέπεται από το Σύνταγμα, αλλά πλέον «όλοι θα συρθούν στα δικαστήρια και θα ανακοπεί η δράση του συγκεκριμένου κόμματος».

Δείτε τις δηλώσεις του κ. Δένδια:

Μπορεί επίσης να σας αρέσει