Εκτός ελέγχου η κατάσταση στην Αίγυπτο – Πυροβολήθηκε εν ψυχρώ διαδηλωτής (video)

Ο κύκλος της βίας δεν λέει να κλείσει στην Αίγυπτο, όπου από το βράδυ της Παρασκευής (16/8) εκατοντάδες οπαδοί του Μόρσι, προκειμένου να αποφύγουν τη σύλληψη, ταμπουρώθηκαν σε ένα τζαμί.

Οι αιγυπτιακές δυνάμεις ασφαλείας, ωστόσο, μπήκαν μέσα στο τζαμί και προσπάθησαν να τους πείσουν να βγουν έξω, αλλά εκείνοι το διαπραγματεύονται, προκειμένου να μη συλληφθούν, ή να δεχθούν επίθεση από τους οργισμένους πολίτες που έχουν συγκεντρωθεί έξω από το τέμενος.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Αιγύπτου από τις συγκρούσεις στη χώρα μεταξύ των διαδηλωτών και των σωμάτων ασφαλείας έχουν μέχρι στιγμής χάσει τη ζωή τους 171 άτομα.

Τις τελευταίες ώρες κάνει το γύρο του κόσμου ένα βίντεο – ντοκουμέντο που δείχνει την εν ψυχρώ δολοφονία ενός άοπλου διαδηλωτή στην Ισμαηλίγια.

Στο βίντεο φαίνεται πως τη στιγμή που άοπλοι διαδηλωτές με σηκωμένα ψηλά τα χέρια πλησιάζουν ένα τανκ, αρχίζουν να ακούγονται πυρά. Κάποιοι αρχίζουν να οπισθοχωρούν, ένας όμως συνεχίζει να προχωρά, φτάνει μπροστά στο τανκ και τότε πυροβολείται εν ψυχρώ και πέφτει νεκρός.

Η Ισμαηλίγια είναι πόλη στην βορειοανατολική Αίγυπτο, όπου σύμφωνα με το Reuters από την Παρασκευή έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους 4 άνθρωποι.

Η Αίγυπτος έχει βυθιστεί για τα καλά στη δίνη του εμφύλιου πολέμου και το αδερφικό αίμα ρέει παντού…

Δείτε το βίντεο:

Μπορεί επίσης να σας αρέσει