Εληξε η απεργία της ΔΕΗ

Τη λήξη των απεργιακών κινητοποιήσεων, ανακοίνωσε η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, μετά την δικαστική κρίση που αποφάνθηκε ότι η απεργία είναι παράνομη και καταχρηστική και την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε επιστράτευση.

Ωστόσο, οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ σημειώνουν ότι ο «αγώνας συνεχίζεται με άλλες μορφές κινητοποιήσεων και εκδηλώσεων». Οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ κάλεσαν τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ να επιστρέψουν στα πόστα τους πειθαρχώντας σε όσα αναφέρονται στα προσωπικά φύλλα επιστράτευσης, προκειμένου να αποφύγουν να βρεθούν αντιμέτωποι με τον κίνδυνο της απόλυσης, όπως έχουν ευθέως προειδοποιήσει κυβερνητικοί παράγοντες.

Ερωτηθείς τι πρέπει να πράξουν οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ που λαμβάνουν τα ατομικά φύλλα επίταξης, ο συνδικαλιστής, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Κωνσταντίνος Βαρσάμης, απάντησε: «Κανονικά θα πρέπει να πάνε εκεί που ορίζει το φύλλο επίταξης», καλώντας εμμέσως τους εργαζόμενους να πειθαρχήσουν και πρόσθεσε: «Η ΓΕΝΟΠ βρίσκεται σε κατάσταση επιστράτευσης επειδή αντιστάθηκε στα μνημονιακά σχέδια».

Παράλληλα, ο συνδικαλιστής απηύθυνε κάλεσμα στη ΓΣΕΕΕ να λάβει πρωτοβουλίες για την αποτροπή των πολιτικών επιλογών της κυβέρνησης και προανήγγειλε συλλαλητήριο  της ΓΕΝΟΠ για την προσεχή Τετάρτη (9 Ιουλίου), ημέρα κατά την οποία έχει ήδη προκηρυχθεί 24ωρη απεργία από την ΑΔΕΔΥ με αιτήματα να μην προχωρήσουν διαθεσιμότητες υπαλλήλων, μειώσεις μισθών και απολύσεις αλλά και ως μια κίνηση συμπαράστασης προς τα αιτήματα των απεργών της ΔΕΗ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει