Εν ψυχρώ εκτέλεση δύο ατόμων έξω από τα γραφεία της Χ.Α. στο Ν. Ηράκλειο

Δύο επιβαίνοντες σε μηχανή μεγάλου κυβισμού πυροβόλησαν κατά ομάδας ατόμων που ήταν συγκεντρωμένα έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο, σκοτώνοντας δύο άτομα και τραυματίζοντας σοβαρά ένα τρίτο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι δύο νεκροί ήταν άτομα νεαρής ηλικίας, γύρω στα 20-23, ενώ σοβαρά τραυματίστηκε και ένα τρίτο άτομο, ηλικίας 29 ετών που διακομίστηκε στο Γενικό Κρατικό Αθηνών.

Οι επιβαίνοντες στη μηχανή κρατούσαν σύμφωνα με κάποιες μαρτυρίες καλάσνικοφ και σύμφωνα με άλλες πιστόλια και πυροβόλησαν εναντίον των ατόμων, που βρίσκονταν έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο, τα οποία ήταν σε λειτουργία αλλά η πόρτα ήταν κλειστή και τα ρολά κατεβασμένα.

Οι δράστες στη συνέχεια έφυγαν με τη μηχανή και χάθηκαν στα στενά του Νέου Ηρακλείου. ενώ η ΕΛ.ΑΣ διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό τους.

Τα θύματα σύμφωνα με τον Ηλία Κασιδιάρη ήταν υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής.

Μάλιστα, στο site της Χρυσής Αυγής έχει αναρτηθεί ανακοίνωση, η οποία αναφέρει:

«Δύο Ελληνες 20 και 23 χρονών έχουν πέσει νεκροί από εν ψυχρώ πυροβολισμούς στο Ν. Ηράκλειο έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην λεωφόρο Ηρακλείου. Ο ένας είναι βαριά τραυματισμένος και διακομίζεται αυτήν την ώρα στο νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς. Δράστες ήταν δυο επιβαίνοντες σε μηχανή, οι οποίοι κατέβηκαν και πυροβόλησαν εξ επαφής τους τρεις νέους».

Στην περιοχή έχει συγκεντρωθεί πολύς κόσμος και επικρατεί μεγάλη ένταση, ενώ στο σημείο έσπευσε και ιατροδικαστής.

Δένδιας: «Ο νόμος θα επιβληθεί κατά πάντων»

Την οδύνη του για το συμβάν εξέφρασε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας που είπε χαρακτηριστικά:

«Εκφράζω την οδύνη μου για τον θάνατο δύο νέων ανθρώπων. Ο νόμος θα επιβληθεί κατά πάντων. Δεν θα επιτραπεί να γίνει η χώρα πεδίο εκκαθάρισης λογαριασμών για οποιαδήποτε αιτία».

Ο κ. Δένδιας είναι σε συνεχή επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για τις εξελίξεις.

Χρυσή Αυγή: «Ενοχοι κυβέρνηση και ΜΜΕ»

Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε για το θλιβερό συμβάν η Χρυσή Αυγή στην οποία αφού περιγράφει το γεγονός, καταλογίζει ευθύνες στην κυβέρνηση «που άφησε ανεξέλεγκτους τρομοκράτες να εκτελούν εν ψυχρώ νέα παιδιά», καθώς και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης επειδή «στοχοποίησαν ένα νόμιμο πολιτικό κόμμα και Ελληνες πολίτες».

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Μία μοτοσικλέτα με δύο κρανοφόρους τρομοκράτες σταμάτησε μπροστά στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο την ώρα που το γραφείο λειτουργούσε και αρκετός κόσμος βρισκόταν στην είσοδο. Ο συνοδηγός κατέβηκε και εκτέλεσε εν ψυχρώ από απόσταση μισού μέτρου δύο νέα παιδιά 22 και 26 ετών. Πριν αποχωρήσουν οι τρομοκράτες πυροβόλησαν και πάλι τα παιδιά που κείτονταν στο έδαφος νεκρά. Αδειασαν στην κυριολεξία τα όπλα τους πάνω τους. Άλλος ένας συμπολίτης μας τραυματίστηκε σοβαρά από σφαίρα. Είναι θαύμα που δεν θρηνήσαμε και άλλα θύματα. Το χτύπημα ήταν τυφλό και οι εγκληματίες είχαν στόχο να εκτελέσουν όποιον βρισκόταν την ώρα εκείνη στα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Η Χρυσή Αυγή είχε ζητήσει αστυνομική φύλαξη των γραφείων, καθώς είχαν δεχθεί απειλές, αλλά η προδοτική συγκυβέρνηση Σαμαρά την αρνήθηκε!

Ενοχη για το έγκλημα είναι η ανθελληνική κυβέρνηση του Σαμαρά που έβαζε την αντιτρομοκρατική να κάνει παράσταση μπροστά στις κάμερες για να πλήξει την Χρυσή Αυγή και άφησε ανεξέλεγκτους τους τρομοκράτες να εκτελούν εν ψυχρώ νέα παιδιά.

Ενοχα είναι τα διεφθαρμένα ΜΜΕ που στοχοποίησαν ένα νόμιμο πολιτικό κόμμα και Ελληνες πολίτες».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει