ΕΝΦΙΑ: Στην τελική ευθεία οι διορθώσεις

Από το μικροσκόπιο της τρόικας περνούν οι διορθώσεις του ΕΝΦΙΑ που αποτελεί μία από τις βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης και έχει ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών με τα λάθη που έχουν παρουσιαστεί.

Ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης θα ενημερώσει την τρόικα για τις αλλαγές που πρόκειται να γίνουν για να μην τεθεί σε κίνδυνο ο στόχος των 3,2 δις, από οποία αναμένεται να εισπραχθούν τα 2,6 δις ευρώ.

Οι διορθώσεις που θα γίνουν έπειτα από εισηγήσεις και προτάσεις των βουλευτών ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αναμένεται να εγκριθούν με μόνη σίγουρη την αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού των φόρων για οικόπεδα και αγροκτήματα με οικίες που βρίσκονται εκτός συστήματος αντικειμενικών αξιών. Πρόκειται για αλλαγή που αφορά 1 εκατομμύριο ιδιοκτήτες και η μείωση που θα προκύψει είναι της τάξεως των 167 εκ. ευρώ.

Ενδέχεται να γίνει δεκτό και το αίτημα της μείωσης κατά 25% για τα κενά (μη ενοικιαζόμενα) ή μη ηλεκτροδοτούμενα κτίσματα (οικίες και επαγγελματικοί χώροι).

Σε κάθε περίπτωση σήμερα (25/8) θα «κλειδώσουν» οι αλλαγές, ώστε να είναι όλα έτοιμα για την συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη (26/8).

Μπορεί επίσης να σας αρέσει