Ένοπλη επίθεση κατά της πρεσβείας του Ισραήλ, στο Ψυχικό

Τρομοκρατική επίθεση σε ένα από τα θεωρούμενα ως τα καλύτερα φυλασσόμενα κτίρια στην Αθήνα πραγματοποίησαν άγνωστοι λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα της Παρασκευής (12/12) στην πρεσβεία του Ισραήλ στο Ψυχικό.

Οι άγνωστοι γάζωσαν με καλάσνικοφ την πρεσβεία και προκάλεσαν υλικές ζημιές στο κτίριο, σε τοίχους και τζάμια. Οι δράστες της επίθεσης εξαφανίστηκαν στη συνέχεια στον περιφερειακό του Γαλατσίου.

Οι αστυνομικοί έχουν μαζέψει από το σημείο 54 κάλυκες, ενώ ο χώρος γύρω από την πρεσβεία παραμένει αποκλεισμένος. Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι δράστες πέρασαν με μία ή δύο μοτοσικλέτες από τον πάραδρομο της Κηφισίας και γάζωσαν το κτίριο της πρεσβείας με καλάσνικοφ. Στη συνέχεια απομακρύνθηκαν με ταχύτητα και εξαφανίστηκαν. Δεν έχει διευκρινιστεί αν έχουν χρησιμοποιήσει ένα ή δύο όπλα. Υπενθυμίζεται ότι παρόμοια επίθεση με καλάσνικοφ είχε γίνει στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη τον Δεκέμβριο του 2013. Γίνεται έρευνα από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, ενώ από την περιοχή της επίθεσης συλλέγονται στοιχεία από κλιμάκια της εγκληματικής υπηρεσίας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει