Επεισόδια, ένταση και προσαγωγές μετά την πορεία για Γρηγορόπουλο

Φωτιά σε κάδoυς απορριμμάτων έβαλαν άγνωστοι στα Εξάρχεια, μετά την ολοκλήρωση της απογευματινής πορείας της Παρασκευής (6/12) στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Ακολούθησαν ρίψεις μολότοφ και ρίψη χημικών.

Τα επεισόδια άρχισαν αμέσως μετά το τέλος της πορείας για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο και σύμφωνα με μαρτυρίες, ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας παρατάχθηκαν περιμετρικά της πλατείας, ενώ αποπνικτική ήταν για αρκετή ώρα η ατμόσφαιρα από τη χρήση χημικών.

Λίγο μετά τις 21.00 το βράδυ πραγματοποιήθηκε ευρεία επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων με δεκάδες προσαγωγές.

Ενταση και στη Θεσσαλονίκη

Ενταση σημειώθηκε και στην πορεία της Θεσσαλονίκης, όπου επίσης έγιναν αρκετές προσαγωγές.

Ομάδα διαδηλωτών αναψε φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και εκτόξευσε αντικείμενα εναντίον αστυνομικών, στη διασταύρωση των οδών Ιασωνίδου και Εγνατία, οι οποίοι απάντησαν κάνοντας περιορισμένη χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότων λάμψης.

Υστερα από λίγα λεπτά η ένταση εκτονώθηκε και οι διαδηλωτές αποχώρησαν, ενώ λίγο μετά τις 8 το βράδυ αποκαταστάθηκε και η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου από το πρωί επικρατούσε το αδιαχώρητο εξαιτίας των συλλαλητηρίων, αλλά και της επίσχεσης εργασίας που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει