Επεισόδια στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο (photos)

Συγκρούσεις ανάμεσα στα ΜΑΤ και σε ομάδα νεαρών που αποσπάστηκε από τον κορμό της πορείας, σημειώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης (25/9) στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο στη Λεωφόρο Μεσογείων.

Οι νεαροί επιχείρησαν να σπάσουν τον κλοιό που είχαν δημιουργήσει οι αστυνομικοί, προκειμένου η πορεία να μην φτάσει μέχρι τα γραφεία της Χρυσής Αυγής και συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ, ενώ ακολούθησε κλεφτοπόλεμος στα γύρω στενά.

Τα ΜΑΤ είχαν τοποθετήσει κλούβες στο ύψος των οδών Ηλιδος και Μεσογείων κλείνοντας το δρόμο των διαδηλωτών προς τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, παρά το ότι είχαν ζητήσει να τους επιτραπεί να περάσουν.

Επικράτησε ένταση και μια ομάδα διαδηλωτών αποσπάστηκε από την πορεία και συνεπλάκη με τους άνδρες των ΜΑΤ, με τις πέτρες και τις μολότοφ από την μια πλευρά και τη ρίψη χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης από την άλλη, ενώ μέσα σε λίγα λεπτά τα επεισόδια είχαν γενικευτεί στους γύρω δρόμους, φτάνοντας μέχρι τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε 62 προσαγωγές και πέντε συλλήψεις, ενώ αργά το βράδυ της Τετάρτης η κυκλοφορία στους γύρω από τη Μεσογείων δρόμους αποκαταστάθηκε και επικράτησε ηρεμία.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει