Επίθεση Σαμαρά σε ΣΥΡΙΖΑ

Για εγκληματική βία κατηγόρησε έμμεσα ο Αντώνης Σαμαράς τον ΣΥΡΙΖΑ «φωτογραφίζοντάς» τον, σε ομιλία του την Παρασκευή (11/10), αναφερόμενος στον εμπρησμό στη Marfin και στα επεισόδια στις Σκουριές.

Απαντώντας του ο ΣΥΡΙΖΑ με μια σκληρή ανακοίνωσή του, τον χαρακτήρισε «αρχιερέα του πολιτικού διχασμού και της θεωρίας των δύο άκρων».

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στην πολιτική επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, ο πρόεδρος της κυβέρνησης, με αφορμή το θέμα της Χρυσής Αυγής αναφέρθηκε στο θέμα της βίας «φωτογραφίζοντας», χωρίς όμως να την κατονομάσει, την αξιωματική αντιπολίτευση ως κόμμα που διαχωρίζει τη βία σε καλή και κακή.

«Η βία δεν είναι μόνο στο Πέραμα είναι και στον εμπρησμό της Marfin. Κάθε μορφή βίας είναι καταδικαστέα. Κανείς δεν πρέπει να την καλύπτει. Είναι επικίνδυνη η άποψη ότι υπάρχει καλή και κακή βία ή ότι είναι ηθική η βία στις Σκουριές. Η δημοκρατία υπονομεύεται χωρίς ήπιο κλίμα. Ευθύνη όλων είναι λοιπόν να καταδικάζουν κάθε μορφή βίας και να αποδοκιμάζουν τις εκφράσεις βίας και όχι να πηγαίνουν μάρτυρες υπεράσπισης σε δίκες δολοφόνων. Ορμητήρια κουκουλοφόρων εντοπίζονται και εξουδετερώνονται κάποιοι ενοχλούνται ας ενοχλούνται, όσο το αίσθημα ασφάλειας εμπεδώνεται και οι νεοναζί θα απομονώνονται. Δεν πρέπει να λογοδοτήσουν οι υπαίτιοι της Marfin; Δεν πρέπει να λογοδοτήσουν οι υπαίτιοι στις Σκουριές;», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η Δικαιοσύνη έχει το λόγο για τη Χρυσή Αυγή»

Πριν από την αναφορά του στο ΣΥΡΙΖΑ είχε μιλήσει για τη Χρυσή Αυγή λέγοντας ότι οι ηγέτες της πρέπει να αντιμετωπιστούν ως εγκληματίες και επισήμανε ότι τώρα το λόγο έχει η δικαιοσύνη.

«Οι Ναζί ήταν οι χειρότεροι τύραννοι που γνώρισε ποτέ η Ελλάδα. Είναι επικίνδυνοι για την δημοκρατία, γιατί δεν την απειλούν μόνο στα λόγια, αλλά τρομοκρατούν, βιαιοπραγούν, σκοτώνουν και αυτό δεν το ανεχόμαστε! Τους αντιμετωπίζουμε ως εγκληματίες και τώρα η δικαιοσύνη έχει τον λόγο. Πρέπει να τελειώνουμε μαζί τους. Μετά το έγκλημα στο Κερατσίνι η Δικαιοσύνη, έδειξε διαφορετικό πρόσωπο. Επίσης, κάναμε ό,τι δεν είχε γίνει ποτέ σε χώρα της Ευρώπης. Η δικαιοσύνη συνέλαβε, απήγγειλε κατηγορίες και προφυλάκισε βουλευτές που συμμετείχαν σε πράξεις βίας», τόνισε ο Πρωθυπουργός.

«Σεβόμαστε τα δικαιώματα των εχθρών μας, αλλά αυτό δεν σημαίνει δεν ανεχόμαστε τις παράνομες δραστηριότητές τους», κατέληξε.

ΣΥΡΙΖΑ: «Αρχιερέας του πολιτικού διχασμού και της θεωρίας των δύο άκρων ο Σαμαράς»

Δεν άφησε αναπάντητες τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού ο ΣΥΡΙΖΑ που μέσα από μια σκληρή ανακοίνωσή του τον κατηγόρησε ότι αποστασιοποιείται μόνο φραστικά για να διασκεδάσει την πολιτική του απομόνωση μέσα στο ίδιο του το κόμμα.

«Σε μια σπάνια στιγμή αυτοκριτικής του, ο πρωθυπουργός στη σημερινή του ομιλία ομολόγησε την έλλειψη πολιτικής βούλησης το προηγούμενο διάστημα, για την πάταξη της ναζιστικής βίας. Η ομολογία ενοχής του για το ότι παρά τις συγκεκριμένες καταγγελίες, όπως εμφανίζονται και στη δικογραφία, η κυβέρνηση όχι μόνο δεν έπραξε ως όφειλε, αλλά αντίθετα φλέρταρε ακόμα και με την ιδέα συγκυβέρνησης με τη Χ.Α., αναδεικνύει τις δικές της βαρύτατες πολιτικές ευθύνες. Εξάλλου, παρά τις τωρινές διαβεβαιώσεις ότι θα εξαλειφθούν τα αίτια εξάπλωσης του φασιστικού φαινομένου, αυτές είναι σαθρές στο βαθμό που δεν αγγίζουν τον πυρήνα της ασκούμενης μνημονιακής πολιτικής της εξαθλίωσης.

Ποιος ακριβώς κάλυψε κ.Σαμαρά τον εμπρησμό στη Μarfin; Γιατί δεν έχουν ακόμα συλληφθεί οι υπαίτιοι; Ποιος πυροδοτεί τη βία και την ένταση; Ως πότε θα ρίχνετε λάσπη στους κοινωνικούς αγώνες και στην Αριστερά, στοχεύοντας στη δημιουργία ενός κλίματος έντασης και εμφυλιοπολεμικού διχασμού; Πώς ακριβώς αποδεικνύει η κυβέρνηση το αίσθημα “δημοκρατικής ευθύνης” που τη διακατέχει, όταν με σπέκουλες προσπαθεί να κάνει πολιτική; Πώς ακριβώς οικοδομεί το αίσθημα ασφάλειας για τον πολίτη; Με το ψεύτικο εμπόριο ελπίδας περί δήθεν ανάπτυξης και με την ταυτόχρονη διάλυση των τελευταίων ψηγμάτων κοινωνικού κράτους; Και από πότε όσοι αναφέρονται στον πόνο και την απελπισία που διακατέχει τον κόσμο, καλλιεργούν τον εξτρεμισμό και την αποτυχία;

Ως εδώ κ. Σαμαρά. Πλέον δεν μπορείτε να πείσετε ούτε το ίδιο σας το κόμμα. Ο λαός γνωρίζει πως τον σπρώχνετε ολοένα και πιο βαθιά στην κρίση», αναφέρει η ανακοίνωση.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει