Η κατανάλωση χυμού αχλαδιού βοηθά στην αντιμετώπιση του hangover

Τα οφέλη του αχλαδιού στη διατροφή μας μπήκαν στο μικροσκόπιο των επιστημόνων και σύμφωνα με μία μελέτη ο χυμός από αχλάδια είναι η καλύτερη θεραπεία για όσους παθαίνουν hangover από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.

Η μελέτη εκπονήθηκε από το Αυστραλιανό Ερευνητικό Ινστιτούτο και όπως επισήμαναν οι ειδικοί, τόσο ο πονοκέφαλος, όσο και η ναυτία και η δυσκολία συγκέντρωσης μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά μόνο με την κατανάλωση χυμού από λιωμένα αχλάδια.

Τα ένζυμα των αχλαδιών έχουν τη δυνατότητα να μειώνουν την ποσότητα του αλκοόλ στο αίμα και να βοηθούν το άτομο να πολεμά την αδυναμία μνήμης που επιφέρει η υπερκατανάλωσή του. Συγχρόνως, το άτομο γίνεται πιο ανθεκτικό και μπορεί να αντέξει, τόσο τους ήχους, όσο και το φως, καθώς από την κατανάλωση αλκοόλ γίνεται υπερευαίσθητο και δεν τα αντέχει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα αχλάδια που ερευνήθηκαν ανήκουν στην ποικιλία nashi και φύονται στην Ασία. Οι επιστήμονες δηλώνουν ότι χρειάζεται να ερευνηθούν κι άλλες ποικιλίες, προκειμένου να διαπιστωθεί αν θα αποφέρουν παρόμοια αποτελέσματα.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα αχλάδια μπορούν να προσφέρουν τα οφέλη τους μόνο αν καταναλωθούν πριν το άτομο πιει αλκοόλ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει