Ολα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι ψηφοφόροι για β’ γύρο και Ευρωεκλογές

Η εκλογική διαδικασία της Κυριακής (25/5) αλλάζει συγκριτικά με αυτήν του α’ γύρου, αφού οι ψηφοφόροι καλούνται να ψηφίσουν για τις Ευρωεκλογές αλλά και για τους Δήμους ή Περιφέρειες, όπου δεν υπήρξε νικητής από τον α’ γύρο.

Για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 07.00 ώρα και θα κλείσουν στις 19.00 και κατά την επαναληπτική ψηφοφορία, οι ψηφοφόροι δεν σημειώνουν σταυρό προτίμησης σε κανέναν υποψήφιο σύμβουλο. Ολοι ψηφίζουν στα ίδια εκλογικά τμήματα που ψήφισαν και την προηγούμενη Κυριακή (18/5) με τις ίδιες εφορευτικές επιτροπές, τους ίδιους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής και τους ίδιους εφόρους αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής.

Για τις ευρωεκλογές

Στα ψηφοδέλτια των συνδυασμών για τις Ευρωεκλογές μπορούν να τεθούν μέχρι και τέσσερις σταυροί προτίμησης, σημειώνοντάς τον στο ψηφοδέλτιο δίπλα στο όνομα του καθενός υποψηφίου. Σε περίπτωση, όμως, που τεθούν από εκλογέα περισσότεροι από τέσσερις σταυροί προτίμησης, το ψηφοδέλτιο αυτό δεν είναι άκυρο, αλλά προσμετράται υπέρ του συνδυασμού, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη κανένας σταυρός προτίμησης.

Μάθε πού ψηφίζεις

Μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Εσωτερικών οι ψηφοφόροι μπορούν να μάθουν που ψηφίζουν. Συμπληρώνοντας στη σχετική φόρμα το ονοματεπώνυμο (τουλάχιστον τα δύο πρώτα γράμματα), το πατρώνυμο (τουλάχιστον τα δύο πρώτα γράμματα) και την χρονολογία γέννησης μπορείτε να δείτε σε ποιο εκλογικό τμήμα ψηφίζετε.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει