Παραιτήθηκε ο Χάρης Θεοχάρης από Γενικός Γραμματέας Εσόδων

Την παραίτησή του από τη Γενική Γραμματεία Εσόδων, η οποία και έγινε δεκτή, υπέβαλε ο Χάρης Θεοχάρης για προσωπικούς λόγους, με το παρασκήνιο ωστόσο να είναι έντονο και τον ίδιο να αφήνει αιχμές στις δηλώσεις του, κατά την αποχώρησή του.

Η θέση του κ. Θεοχάρη δεν είναι πολιτική, επομένως μπορούσε να απομακρυνθεί από αυτήν μόνο με παραίτηση την οποία και υπέβαλε και αναμένεται αυτή να συνοδευτεί από ευρύτερες αλλαγές στον κρατικό μηχανισμό. Ηδη, το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να προκηρύξει άμεσα διαγωνισμό για την πλήρωση της συγκεκριμένης θέσης.

Στην κυβέρνηση ήταν αποφασισμένοι να απομακρύνουν τον κ. Θεοχάρη, καθώς τού χρεώνουν πολλά λάθη που θεωρείται ότι κόστισαν στη Νέα Δημοκρατία στις Ευρωεκλογές, ενώ από την άλλη πλευρά έντονη είναι η δυσαρέσκεια στις Βρυξέλλες για αυτή την εξέλιξη καθώς όπως λένε, δεν είναι δυνατόν να ζητείται η παραίτηση ενός ανθρώπου που είναι ανεξάρτητος.

«Φεύγω με ψηλά το κεφάλι»

«Φεύγω με ψηλά το κεφάλι. Δεν νοιώθω εξιλαστήριο θύμα γιατί κάτι πήγε στραβά. Αυτοί που νοιώθουν ότι κάτι έχει πάει στραβά, ας κοιτάξουν τα δικά τους πεπραγμένα».

Με τις φράσεις αυτές και σε έντονα φορτισμένο κλίμα, ο απελθών γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης, αποχαιρετώντας- παρόντος του υπουργού Οικονομικών- τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ του υπουργείου Οικονομικών, αναφέρθηκε, παράλληλα, στα αποτελέσματα της θητείας του, η οποία διήρκησε περίπου 1,5 έτος (η θέση είναι κανονικά 5ετής). «Στήσαμε από το μηδέν τη φορολογική και την τελωνειακή διοίκηση. Η αποτίμηση του έργου μου θα είναι ασύγκριτα θετική».

Ερωτηθείς εάν υποχρεώθηκε σε παραίτηση, δήλωσε ότι «δεν έχει κανένας το ανάστημα να μου ζητήσει να παραιτηθώ. Παραιτούμαι γιατί πρέπει να παραιτηθώ».

Σε άλλη δε ερώτηση, «εάν πιστεύει ότι τα μέτρα που έλαβε στη θητεία του, έκαναν καλό στον ελληνικό λαό» απάντησε ότι «δεν έχω πάρει κανένα μέτρο. Ολα τα μέτρα τα παίρνει η δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση. Η δουλειά μου ήταν να τα υλοποιώ. Πρέπει να στήσουμε θεσμούς και διοίκηση, που δεν πρέπει να ρωτάει εάν πρέπει να κάνει τη δουλειά της. Πρέπει να την κάνει».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει