Παραμένουν κλειστά τα Πανεπιστήμια

Για 11η εβδομάδα παραμένουν κλειστά τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και το κλίμα που επικρατεί στην τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι πολεμικό, καθώς οι διοικητικοί υπάλληλοι δεν υποχωρούν και συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους κατά της διαθεσιμότητας.

Το πρωί της Τρίτης (19/11) ομάδες περιφρούρησης αποτελούμενες από διοικητικούς και φοιτητές έστησαν μπλόκα στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου και δεν επέτρεψαν σε καθηγητές και φοιτητές να περάσουν στο χώρο του Πανεπιστημίου. Αποτέλεσμα ήταν να σημειωθούν επεισόδια, όταν ένας καθηγητής θέλησε να σπάσει το μπλόκο.

Η κυβέρνηση από την πλευρά της έχει ξεκαθαρίσει πως τα Πανεπιστήμια θα ανοίξουν με κάθε κόστος, αφού δεν πρέπει να χαθεί το πρώτο εξάμηνο και η εξεταστική, ωστόσο δεν προχωρά σε επιστράτευση των διοικητικών υπαλλήλων καθώς φοβάται το πολιτικό κόστος.

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί αποκλειστικά υπεύθυνη την κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας τονίζοντας πως είναι οι δικοί τους χειρισμοί που έφεραν τα πράγματα σ’ αυτή την κατάσταση.

Το πρωί της Τρίτης (19/11) απεργοί και φοιτητές απέκλεισαν τις κεντρικές εισόδους του Πολυτεχνείου στην Κατεχάκη, της Ιατρικής Σχολής στο Γουδί και της Πανεπιστημιούπολης στην Ούλοφ Πάλμε, καθώς και της Νομικής Σχολής στην οδό Μασσαλίας.

Στο μεταξύ, η γενική συνέλευση της σχολής Πολιτικών Μηχανικών αποφάσισε να γίνουν άμεσα οι εξετάσεις του Σεπτεμβρίου και αμέσως μετά να ξεκινήσουν τα μαθήματα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει