Παράταση μέχρι τις 14 Ιουλίου για τις φορολογικές δηλώσεις

Μέχρι τη Δευτέρα, 14 Ιουλίου, θα μπορούν οι Ελληνες φορολογούμενοι να υποβάλλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις, μετά την παράταση που ανακοινώθηκε επίσημα την Παρασκευή (27/6) από το υπουργείο Οικονομικών.

Η προθεσμία αυτή ισχύει ανεξαρτήτως Α.Φ.Μ. που φημολογούνταν ότι θα αποτελέσει την προϋπόθεση για την παράταση και δόθηκε επειδή όπως δείχνουν τα στοιχεία, υπάρχουν ακόμα 2.000.000 Ελληνες πολίτες που δεν έχουν υποβάλλει δήλωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών:

«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους Eλληνες φορολογούμενους για τη διάθεση φορολογικής συμμόρφωσης και κοινωνικής αλληλεγγύης που έδειξαν την τελευταία εβδομάδα.

Από τη Δευτέρα έχουν υποβληθεί 700.000 δηλώσεις δηλαδή το 12% των συνολικά αναμενόμενων και μόνο χθες υποβλήθηκαν 198.000 δηλώσεις.

Οι Eλληνες φορολογούμενοι ανταποκρινόμενοι στις οδηγίες του ΥΠΟΙΚ χρησιμοποιούν το TAXIS σε ώρες μη αιχμής, με αποτέλεσμα παρά τον πολύ μεγάλο αριθμό δηλώσεων το TAXIS να ανταποκρίνεται πάρα πολύ καλά.

Το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να επιτευχθεί η εμπρόθεσμη υποβολή του συνόλου των φορολογικών δηλώσεων Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων, δίνει παράταση μέχρι και τη Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014 ανεξαρτήτως ΑΦΜ.

Καλούνται οι Eλληνες φορολογούμενοι να συνεχίσουν να υποβάλουν τις δηλώσεις με τους ίδιους ρυθμούς μέσα στην ανωτέρω προθεσμία, προκειμένου οι δηλώσεις αυτές να είναι εμπρόθεσμες».

Τα πρώτα στοιχεία από την εκκαθάριση του 40,51% του συνόλου των δηλώσεων που έχουν υποβληθεί δείχνουν ότι οι φορολογούμενοι θα πληρώσουν υπερδιπλάσιους φόρους σε σχέση με πέρυσι, ελάχιστοι θα λάβουν επιστροφή και πολλοί θα δουν τη δήλωσή τους μηδενική. Δηλαδή ούτε θα πληρώσουν κάτι, ούτε θα λάβουν επιστροφή. Συγκεκριμένα, 4 στους 10 θα πληρώσουν έξτρα φόρο, ενώ 6 στους 10 είτε θα λάβουν επιστροφή, είτε θα έχουν μηδενικό εκκαθαριστικό.

Από την εκκαθάριση σε 1.458.432 δηλώσεις ή το 40,51% του συνόλου προκύπτει ένα σύνολο φόρου 1,714 δισ. ευρώ ή 1.175 ευρώ κατά μέσο όρο. Πιστωτικές, είναι το 20,93% των δηλώσεων, με το συνολικό ποσό επιστροφής φόρου να φθάνει 174,76 εκατ. ευρώ ή 232 ευρώ κατά μέσο όρο, ενώ το 38,57% είναι μηδενικές.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει