Πολεμικό κλίμα στη Βουλή για τους πλειστηριασμούς

Εκρηκτική ήταν το μεσημέρι της Παρασκευής (20/12) η ατμόσφαιρα στη Βουλή στη διάρκεια της συνεδρίασης για το νομοσχέδιο που θα προστατεύει την πρώτη κατοικία των πολιτών από τους πλειστηριασμούς.

Ο λόγος είναι ότι αντέδρασαν έντονα οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, για μια πληθώρα διατάξεων που προσπάθησε να περάσει η κυβέρνηση μέσα στο νομοσχέδιο.

Πιο συγκεκριμένα, αρκετοί βουλευτές του κυβερνώντας κόμματος εξέφρασαν την εντονότατη δυσαρέσκειά τους για ορισμένες διατάξεις με αποτέλεσμα να ακουστούν τα παρακάτω:

Ντόρα Μπακογιάννη: «Οι διατάξεις που σας ανάγκασαν να βάλετε ξεπερνούν και τις αντοχές των πιο καλόπιστων υποστηρικτών της κυβέρνησης».

Γιάννης Ιωαννίδης: «Να αποσυρθούν όσες διατάξεις δεν είναι επείγουσες».

Φεβρωνία Πατριανάκου: «Οι διατάξεις που προστέθηκαν ενισχύουν τον απίθανο Χάρη Θεοχάρη».

Φωτεινή Πιπιλή: «Να μην κλείσει η Βουλή μέχρι τα Φώτα ώστε να έχουμε το χρόνο να κουβεντιάσουμε και όχι να φτάνουμε σε… ακραίους χαρακτηρισμούς».

Κώστας Μαρκόπουλος είπε: «Αδικείτε την προσπάθεια που κάνει ο υπουργός όταν μέσα στο νομοσχέδιο ευνοείτε τις ΠΑΕ».

Αντίδραση και από το ΠΑΣΟΚ

Εντονα αντέδρασαν για τις διατάξεις που προσπάθησαν να περάσουν τα υπόλοιπα υπουργεία στο νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς με τον Πάρι Κουκουλόπουλο να υποστηρίζει πως το ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσει μόνο τις επείγουσες διατάξεις, για τις άλλες είπε πως οι βουλευτές του κόμματος είναι από επιφυλακτικοί έως αρνητικοί.

Επίθεση κατά του υπουργού Ανάπτυξης εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Θάνος Μωραΐτης σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση δεν σέβεται το Κοινοβούλιο με τις διαδικασίες του κατεπείγοντος, με την οποία έχει κατατεθεί το νομοσχέδιο.

ΣΥΡΙΖΑ: Υπάρχουν «πονηρές» διατάξεις

Για «πονηρές» διατάξεις στο νομοσχέδιο, που δεν είναι δυνατόν να ψηφιστούν, έκανε λόγο νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ, στη κατά την έναρξη της συζήτησης στη Βουλή. Ο Δημήτρης Παπαδημούλης δήλωσε ότι έτσι όπως φέρνει η κυβέρνηση το νομοσχέδιο ευτελίζεται κάθε έννοια δημοκρατίας.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει