«Πόλεμος» ΠΑΣΟΚ – Τζιτζικώστα με αφορμή Χρυσή Αυγή και Τσοχατζόπουλο

Τη σφοδρή αντίδραση του Ευάγγελου Βενιζέλου προκάλεσε η απόφαση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα να καλέσει στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης την Χρυσή Αυγή.

Ενώ όλα τα πολιτικά κόμματα είχαν καταδικάσει το Σάββατο αυτή την ενέργεια, ο κ. Τζιτζικώστας επανήλθε με δηλώσεις του, στις οποίες παρουσιάστηκε αμετακίνητος στην απόφασή του με το επιχείρημα πως άλλος περιφερειάρχης θα μπορούσε να μην καλέσει το ΠΑΣΟΚ στην παρέλαση λέγοντας ότι είναι εγκληματική οργάνωση επειδή καταδικάστηκε ο Ακης Τσοχατζόπουλος.

Οι δηλώσεις αυτές εξόργισαν τον Ευάγγελο Βενιζέλο που ζήτησε την παραίτησή του λόγω… ανοησίας, ενώ αιχμηρή υπήρξε και η αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου, που τόνισε πως ο περιφερειάρχης πρέπει να προβεί σε διορθωτική κίνηση με τον κ. Τζιτζικώστα να προχωρά σε διευκρινιστική ανακοίνωση, όπου ανέφερε πως ουδέποτε υπαινίχθη πως το ΠΑΣΟΚ είναι εγκληματική οργάνωση.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega ο κ. Τζιτζικώστας είπε: «Πρέπει να σεβόμαστε τους νόμους, γιατί τότε ένας άλλος περιφερειάρχης, μακριά από εμένα αυτό, θα μπορούσε να μην καλέσει το ΠΑΣΟΚ στην παρέλαση λέγοντας ότι είναι εγκληματική οργάνωση επειδή καταδικάστηκε ο Ακης Τσοχατζόπουλος και ως εκ τούτου δεν το καλώ. Δεν θεωρώ ότι ένας περιφερειάρχης απενοχοποιεί τη ΧΑ αν κληθεί στην εξέδρα. Οφείλω ως περιφερειάρχης να καλέσω τους βουλευτές όλων των κομμάτων. Δεν μπορεί να εφαρμόζονται α λα καρτ οι νόμοι από έναν περιφερειάρχη», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Την παραίτησή του ζήτησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Το ΠΑΣΟΚ εξέδωσε άμεσα ανακοίνωση ζητώντας την παραίτηση Τζιτζικώστα «λόγω ανοησίας», αναφέροντας χαρακτηριστικά πως ο περιφερειάρχης υιοθέτησε τη ναζιστική λογική της Χρυσής Αυγής και πρόσβαλε με τις δηλώσεις του τη Νέα Δημοκρατία.

«Ο κ. Τζιτζικώστας στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει τη στάση του απέναντι στη Χρυσή Αυγή στις εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη – στις οποίες παρίσταται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας – και νομίζοντας ότι εξυπναδίζει κατά του ΠΑΣΟΚ, υιοθέτησε την ναζιστική λογική της Χρυσής Αυγής και κατάφερε να προσβάλει τη Νέα Δημοκρατία γιατί φαίνεται ότι ξέχασε πώς βρέθηκε να είναι περιφερειάρχης και σε ποιό δήμο έχει την έδρα του. Ζητάμε την παραίτηση του κ. Τζιτζικώστα λόγω έλλειψης δημοκρατικού ήθους αλλά και λόγω ακραίας ανοησίας, στοιχεία και τα δύο απαράδεκτα για κάποιον που κατέχει θέση περιφερειάρχη», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

Κεδίκογλου: «Να προβεί σε διορθωτική δήλωση ο κ. Τζιτζικώστας»

Για γκάφα έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, ζητώντας από τον κ. Τζιτζικώστα να προβεί σε διορθωτική δήλωση:

«Οταν κάποιος κάνει μια γκάφα, το μόνο χειρότερο είναι να κάνει μια νέα γκάφα για να την καλύψει. Ο κ. Τζιτζικώστας οφείλει άμεσα να προβεί σε διορθωτική δήλωση», ανέφερε χαρακτηριστικά στη γραπτή του δήλωση του o κ. Κεδίκογλου.

Τζιτζικώστας: «Δεν υπονόησα ότι το ΠΑΣΟΚ είναι εγκληματική οργάνωση»

Ο κ. Τζιτζικώστας προέβη όντως σε διευκρινιστική δήλωση – ανακοίνωση στην οποία υποστήριξε πως ουδέποτε υπονόησε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι εγκληματική οργάνωση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας έχει ως εξής:

«Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της δήλωσής μου σε τηλεοπτική εκπομπή σήμερα το πρωί θέλω να διασαφηνίσω ότι:

Οπως ξεκάθαρα δήλωσα και στην τηλεοπτική εκπομπή στην οποία ήμουν προσκεκλημένος σήμερα το πρωί, δεν υπονόησα και δεν θεωρώ σε καμία περίπτωση ότι το ΠΑΣΟΚ είναι εγκληματική οργάνωση. Καταδικάζω με τον πιο απερίφραστο και κατηγορηματικό τρόπο την προσπάθεια διαστρέβλωσης της ξεκάθαρης τοποθέτησής μου.

Το παράδειγμα που μεταχειρίστηκα ήθελε να καταδείξει ότι η μη τήρηση του νόμου και η θεσμική εκτροπή, μπορεί να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου με τεράστιες αρνητικές συνέπειες.

Θέλω τέλος να ξεκαθαρίσω ότι στο θέμα της παρέλασης, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας τήρησε απόλυτα τον ισχύοντα νόμο του Υπουργείου Εσωτερικών (ΦΕΚ Β’ 1488/6-10-2006), ο οποίος ορίζει ότι αποστέλλονται προσκλήσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου σε όλους τους βουλευτές, όλων των κομμάτων που εκπροσωπούνται στο Ελληνικό Κοινοβούλιο».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει