Πώς βλέπουν τα παιδιά τους αλκοολικούς γονείς τους (video)

Ο αλκοολισμός είναι μια μάστιγα, συχνά όμως μένουμε σ’ αυτό που προκαλεί στον ίδιο τον πότη και όχι στις συνέπειες που μπορεί να έχει για την οικογένειά του. Συνέπειες που κάποιες φορές είναι ολέθριες για αυτούς που ζουν μαζί του.

Ιδιαίτερα αν αυτοί είναι τα παιδιά του.

Μια φινλανδική μη κερδοσκοπική εταιρεία υπεύθυνη για την προστασία των παιδιών με την ονομασία Fragile Childhood, γύρισε ένα βίντεο για το πώς βλέπουν τον αλκοολικό γονιό τους τα παιδιά, στο πλαίσιο μιας καμπάνιας, με τίτλο «αλκοολικοί γονείς, τέρατα στα μάτια των παιδιών».

Στο βίντεο αυτό παρουσιάζονται σκηνές από την καθημερινή ζωή παιδιών με αλκοολικούς γονείς, που τους κοιτάζουν με τρόμο και να τους βλέπουν όντως σαν τέρατα.

Για τα παιδιά το πρόβλημα αλκοολισμού των γονιών τους, δεν είναι τίποτα άλλο από ένας πραγματικός εφιάλτης. Δεν έχουν δίπλα τους τον άνθρωπο  που θα τα προστατέψει, αλλά ένα «τέρας» που τρεκλίζει, δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις οικογενειακές του υποχρεώσεις και στοιχειώνει τη ζωή τους.

Η ευαίσθητη παιδική ψυχούλα υποφέρει πραγματικά και κανείς δεν ξέρει τι παιδικά τραύματα έχει δημιουργήσει αυτή η κατάσταση σε ένα παιδί που τη βιώνει καθημερινά…

Μπορεί επίσης να σας αρέσει