Η πρόταση μομφής Τσίπρα και ποιοι θα ακολουθήσουν

Ξεκίνησε την Παρασκευή (8/11) στη Βουλή η τριήμερη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά αγωνία δεν φαίνεται να υπάρχει ως προς την έκβασή της, αφού το αποτέλεσμα μοιάζει προδιαγεγραμμένο.

Χωρίς ακόμα να έχει κοπάσει ο θόρυβος από την ενέργεια του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης που χαρακτηρίστηκε από τους περισσότερους ως «αυτογκόλ» για τον απλούστατο λόγο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έχει για έξι ολόκληρους μήνες το δικαίωμα να καταθέσει άλλη πρόταση μομφής, ενώ υπάρχουν μπροστά πολλά σημαντικά θέματα που είναι βέβαιο πως θα απαιτήσουν δράση ως προς την επίλυσή της, έχει γίνει γνωστό πως τον ΣΥΡΙΖΑ θα ακολουθήσουν εκτός από τους βουλευτές του η ΚΟ των Ανεξάρτητων Ελλήνων και η Χρυσή Αυγή.

Το ΚΚΕ έχει ήδη κάνει λόγο με ανακοίνωσή του για σχέδιο αποπροσανατολισμού, καταλογίζοντας στον ΣΥΡΙΖΑ επιχείρηση ψευδεπίγραφης αντιπολίτευσης, ενώ η ΔΗΜΑΡ θα ψηφίσει «παρών».

Ολα δείχνουν πως η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ θα συσπειρώσει τον κυβερνητικό συνασπισμό ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αφού αναμένεται οι βουλευτές και των δύο κομμάτων να καταψηφίσουν την πρόταση μομφής, ενισχύοντας μ’ αυτό τον τρόπο και την εικόνα της κυβέρνησης.

Στο μεταξύ, πληροφορίες, αναφέρουν πως στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν πως ο Αλέξης Τσίπρας προχώρησε στην κίνηση δυσπιστίας με την ελπίδα ότι θα συσπειρώσει το δικό του κόμμα, αφού οι πρόσφατες δηλώσεις του στο πανεπιστήμιο του Τέξας, όπου υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα επιδιώξει την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, δεν «ακούστηκε» τόσο καλά στους δικούς του βουλευτές.

Στον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι θα έχουν πολιτικό όφελος, αφού με την συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας θα αναδειχθούν οι αδυναμίες της κυβέρνησης και της οικονομικής πολιτικής της. Δεν περιμένουν, όμως, έτσι κι αλλιώς ότι μ’ αυτή την πρόταση μομφής θα καταφέρουν να ρίξουν την κυβέρνηση. Ελπίζουν, ωστόσο, ότι μπορεί να υπάρξουν βουλευτές στο κυβερνητικό στρατόπεδο που θα μπορούσαν να ψηφίσουν υπέρ της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ, αφού είναι αρκετοί εκείνοι που έχουν εκφράσει πολλές φορές τις αντιρρήσεις τους για την οικονομική πολιτική και τις επιλογές της κυβέρνησης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει