Πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη της δολοφονίας των μελών της Χ.Α.

Η πρωτοεμφανιζόμενη ομάδα «Μαχόμενες Λαϊκές Επαναστατικές Δυνάμεις», ανέλαβε την ευθύνη για τη δολοφονία των δύο μελών της Χρυσής Αυγής, του Γιώργου Φουντούλη και του Μανώλη Καπελώνη.

Λίγο μετά τις 8 το απόγευμα του Σαββάτου η αντιτρομοκρατική επιβεβαίωσε τη γνησιότητα της 18σέλιδης προκήρυξης που υπογράφει η οργάνωση και η οποία βρέθηκε μέσα σε στικάκι USB στο Σκοπευτήριο Καισαριανής.

Πιο συγκεκριμένα, άγνωστος τηλεφώνησε στο τηλεφωνικό κέντρο της ιστοσελίδας zougla.gr λέγοντας ότι στο μνημείο πεσόντων στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής υπάρχει ένας φάκελος μέσα στον οποίο βρίσκεται το USB με την προκήρυξη για την ανάληψη ευθύνης της επίθεσης από την οποία έπεσαν νεκροί οι Γιώργος Φουντούλης και Μανώλης Καπελώνης και τραυματίστηκε σοβαρά ο Αλέξανδρος Γέροντας.

Δημοσιογράφος της ιστοσελίδας πήγε στην περιοχή και βρήκε μέσα σε μια μπλε σακούλα ένα στικάκι USB, το οποίο περιελάμβανε μέσα κείμενο προκήρυξης. Κλήθηκε άμεσα κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής που εξέτασε το κείμενο και λίγες ώρες αργότερα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. επιβεβαίωσαν τη γνησιότητα της προκήρυξης.

Στο κείμενο αναφέρεται ότι η εκτέλεση των  Γιώργου Φουντούλη και Μανώλη Καπελώνη πραγματοποιήθηκε ως αντίποινα για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον Χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά.

Παράλληλα, γίνεται αναφορά σε παλαιότερες υποθέσεις βίας με συμμετοχή μελών της Χρυσής Αυγής.

Στην προκήρυξη η οργάνωση χρησιμοποιεί σκληρά λόγια για τον Πρωθυπουργό, τη Νέα Δημοκρατία και τα περισσότερα κοινοβουλευτικά κόμματα και εξαπολύει ευθείες απειλές κατά των μελών του ακροδεξιού κόμματος.

Το κείμενο καταλήγει «Φωτιά και τσεκούρι στους φασίστες».

Διαβάστε εδώ το κείμενο της προκήρυξης όπως δημοσιεύεται από το zougla.gr.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει