Συνάντηση Στουρνάρα με Τρόικα

Σε εξέλιξη βρίσκεται συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με τους επικεφαλής της Τρόικα, ενώ αναμένεται να γίνει μία ακόμα που έχει προγραμματιστεί για το απόγευμα στις 17:00.

Παρών στη συνάντηση είναι και ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, καθώς στην πρώτη φάση των σημερινών διαπραγματεύσεων το θέμα είναι η άρση του καθεστώτος που απαγορεύει τους πλειστηριασμούς ακινήτων.

Για τον συγκεκριμένο λόγο, υπήρξε αργά χθες το βράδυ της Δευτέρας (11/11) μια δίωρη σύσκεψη των κ.κ. Στουρνάρα και Χατζηδάκη με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Γιώργο Ζανιά.

Oι παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών επιρρίπτουν την ευθύνη για την καθυστέρηση που παρατηρείται μέχρι στιγμής στις διαπραγματεύσεις τους δανειστές και τονίζουν πως «εμείς ήμασταν καθ’ όλα έτοιμοι, ενώ τα δημοσιονομικά μεγέθη είναι καλύτερα από κάθε άλλη φορά».

Στο συγκεκριμένο πλαίσιο, θεωρείται πιθανόν οι διαπραγματεύσεις να παραταθούν και μετά τα Χριστούγεννα.

Κυβερνητικά στελέχη αναφέρουν από την πλευρά τους, ότι, εκ των πραγμάτων, η ελληνική πλευρά είναι αναγκασμένη να προχωρήσει μονομερώς (χωρίς την έγκριση της τρόικας) στην κατάθεση του νομοσχεδίου για τον φόρο ακινήτων και του προϋπολογισμού 2014, καθώς και στο σχέδιο για την αναδιάρθρωση των αμυντικών βιομηχανιών της χώρας (ΕΑΣ και ΕΛΒΟ).

Μπορεί επίσης να σας αρέσει