Συνελήφθη ο Μαζιώτης μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών στο κέντρο της Αθήνας

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, για την υπόθεση της αιματηρής ένοπλης συμπλοκής στο Μοναστηράκι, κατά την οποία τραυματίστηκε ο καταζητουμένος για τρομοκρατική δράση, Νίκος Μαζιώτης.

Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία, στην περιοχή, από το πρωί, ήταν σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση, στο πλαίσιο του σχεδιασμού της ΕΛΑΣ, με την επωνυμία «ΘΗΣΕΑΣ» για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

Υστερα από πληροφορίες για ύποπτο άτομο σε κατάστημα Ερμού και Αθηνάς, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ επιχείρησαν να του κάνουν έλεγχο, αλλά πυροβόλησε εναντίον τους, με αποτέλεσμα να γίνει ανταλλαγή πυροβολισμών.

Ακολούθησε καταδίωξη και στην οδό Μητροπόλεως 44 έγινε δεύτερη συμπλοκή, κατά την οποία τραυματίστηκε στο πόδι ένας από τους αστυνομικούς και σοβαρά ο ύποπτος, ο οποίος, σύμφωνα με τα όσα έχουν γνωστά μέχρι στιγμής, είναι ο Νίκος Μαζιώτης.

Σε νοσοκομείο της Αθήνας, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, για τις πρώτες βοήθειες μεταφέρθηκαν και δύο τουρίστες, ένας Γερμανός και ένας Αυστραλός, οι οποίοι δεν διατρέχουν κίνδυνο. Ο αστυνομικός μεταφέρθηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ότι φέρει τραύμα στον μηρό, από σφαίρα.

Στο Θωρακοχειρουργικό Τμήμα, στα Επείγοντα Περιστατικά του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», βρίσκεται φρουρούμενος ο Νίκος Μαζιώτης, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά στον ώμο και πρόκειται, από στιγμή σε στιγμή, να χειρουργηθεί για οστεοσύνθεση βραχίονα.

Ισχυρά είναι τα μέτρα ασφαλείας στο νοσοκομείο, ενώ έχει τροποποιηθεί η εφημερία και όλα τα επείγοντα περιστατικά στο Θωρακοχειρουργικό μεταφέρονται σε άλλα τμήματα.

Αν ο Νίκος Μαζιώτης χρειαστεί να νοσηλευθεί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, υπάρχει πρόβλεψη, ενώ υπενθυμίζεται ότι στον 10ο όροφο υπάρχει δωμάτιο που είναι διαμορφωμένο ειδικά για τέτοιου είδους περιπτώσεις, από την περίοδο της νοσηλείας του Σάββα Ξηρού.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει