Στις 6 Σεπτεμβρίου η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

«Κλείδωσε» η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς για τους μαθητές που θα ακούσουν το πρώτο κουδούνι της νέας σεζόν στις 6 Σεπτεμβρίου, δηλαδή πέντε ημέρες πιο νωρίς απ’ ό,τι συνηθιζόταν.

Παράλληλα, θα καθίσουν λιγότερες ημέρες από το συνηθισμένο, αφού με τη νέα σεζόν κάποιες από τις σχολικές αργίες καταργούνται.

Το Λύκειο θα επιστρέψει στο προηγούμενο σύστημα, με ορισμό ύλης με βάση τα κεφάλαια του σχολικού βιβλίου. Επίσης, για να προαχθούν οι μαθητές των ΕΠΑΛ πρέπει να έχουν σε όλα τα μαθήματα τουλάχιστον 10.

Συγκεκριμένα, η ηγεσία του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ – αντικατέστησε το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο) εισηγείται σχετικά με το σχολικό έτος τα εξής:

* Τα μαθήματα θα αρχίζουν στις 6 Σεπτεμβρίου. Οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να βρίσκονται στις θέσεις τους την 1η Σεπτεμβρίου.

* Περιορίζεται (μεταξύ 1-6/9) ο χρόνος των εξετάσεων για τους μετεξεταστέους.

* Τα μαθήματα σε Νηπιαγωγείο και Δημοτικό θα λήγουν στις 15 Ιουνίου και σε Γυμνάσιο και Λύκειο στις 31 Μαΐου.

* Εφόσον το επιβάλλουν οι ανάγκες των Πανελλαδικών Εξετάσεων, το διδακτικό έτος στα Λύκεια θα επεκτείνεται έως τις 10 Ιουνίου.

* Για τους εκπαιδευτικούς το σχολικό έτος θα λήγει στις 30 Ιουνίου. Το τελευταίο 10ήμερο του Ιουνίου θα αξιοποιείται για σεμινάρια.

* Καταργείται η αργία των Τριών Ιεραρχών στις 30 Ιανουαρίου και θα γίνεται εκκλησιασμός των μαθητών και κατόπιν δραστηριότητες σχετικές με την προσφορά των Τριών Ιεραρχών.

* Καταργείται η αργία της 7ης Ιανουαρίου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει