Στον ανακριτή ο Αγγελος Φιλιππίδης

Με ογκώδες υπόμνημα που θα θέσει υπόψη του ανακριτή Διαφθοράς Γ. Ανδρεάδη, ο Αγγελος Φιλιππίδης απολογείται τη Δευτέρα (10/2) για την υπόθεση των επισφαλών δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Ο κ. Φιλιππίδης, θα επιχειρήσει να αποδομήσει το βαρύ κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος του αλλά και να πείσει ότι δεν είναι ύποπτος φυγής, ώστε να μην κριθεί προφυλακιστέος.

Ο πρώην επικεφαλής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου που βρίσκεται ενώπιον των δικαστικών αρχών από την περασμένη Τετάρτη (5/2), είναι αντιμέτωπος με βαριές κατηγορίες που αφορούν τα αδικήματα της απιστίας και της άμεσης συνέργειας σε νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα σχετικά με τα δάνεια που χορηγήθηκαν επί διοίκησής του στους επιχειρηματίες Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, Δημήτρη Κοντομηνά, Κυριάκο Γριβέα και τη σύζυγό του Αναστασία Βάτσικα και Παναγιώτη Ευσταθίου.

Σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα, βάση του οποίου ασκήθηκαν διώξεις για την υπόθεση των δανειοδοτήσεων που είχε χορηγήσει το ΤΤ, οι εν λόγω χρηματοδοτήσεις δόθηκαν χωρίς εξασφαλίσεις για την τράπεζα και φέρεται να προκάλεσαν ζημιά που υπερβαίνει τα 400 εκατομμύρια ευρώ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει