Στον Κορυδαλλό oδηγούνται ως ύποπτοι για τέλεση νέων αδικημάτων Γερμενής και Ηλιόπουλος

Υποπτοι για τέλεση νέων αδικημάτων κρίθηκαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Γιώργος Γερμενής και Παναγιώτης Ηλιόπουλος και αποφασίστηκε η προφυλάκισή τους έπειτα από την απολογία τους.

Οι δύο βουλευτές απολογήθηκαν για τις κατηγορίες της διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση και τους «χρεώθηκε» αυξημένη ευθύνη για τη δράση της Χρυσής Αυγής και έντονη δραστηριότητα στις περιοχές ευθύνης τους. Παράλληλα, ενώπιον των ανακριτριών βρίσκεται και ο Ευστάθιος Μπούκουρας που απολογείται για τις ίδιες κατηγορίες.

Οι ανακρίτριες και ο αρμόδιος Εισαγγελέας Εφετών, Ισίδωρος Ντογιάκος, έκριναν, όπως αναφέρουν πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου ότι ο Γιώργος Γερμενής και ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος έχουν αυξημένη ευθύνη για τη δράση του κόμματος και την κατεύθυνση που δίνεται σε ενέργειες ρατσιστικές και ξενοφοβικές.

Παράλληλα, από τα στοιχεία που «καίνε» τους δύο βουλευτές για την προφυλάκισή τους είναι το γεγονός πως εμφανίζονται, από τα δεδομένα της δικογραφίας, να έχουν έντονη δραστηριότητα στις περιοχές που είχαν υπό την ευθύνη τους. Στην περίπτωσή τους «μέτρησαν» τόσο οι μαρτυρίες θυμάτων επίθεσης, όσο και στοιχεία σε ηλεκτρονική μορφή που διαβιβάστηκαν πρόσφατα στην ανάκριση, από τις κατασχέσεις στα σπίτια στελεχών της Χρυσής Αυγής. Ανάμεσά τους βίντεο με ορκωμοσίες «νεοσύλλεκτων» της ΧΑ με συγκεκριμένο τελετουργικό σε κάποιο από τα οποία ο κ. Γερμενής χαιρετίζει τις εκδηλώσεις αυτές με ομιλίες υπέρ «της φυλής» και κατά «αυτών που την απειλούν».

Για τον κ. Ηλιόπουλο από την άλλη αξιολογήθηκαν στοιχεία για τη συμμετοχή του σε επιθέσεις κατά μικροπωλητών, ενώ για την κρίση των δικαστών έπαιξε ρόλο ακόμη και το γεγονός ότι το κόμμα δεν προέβη σε καταδίκη ή αποδοκιμασία φαινομένων παραβατικότητας που σχετίζονται με ρατσιστική ιδεολογία.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει