ΣΥΡΙΖΑ: Θέλει σύσταση εξεταστικής για τη σύμβαση Βενιζέλου για τα υποβρύχια

Την κατάθεση, άμεσα, πρότασης για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τα υποβρύχια ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας κάνοντας λόγο για τεράστιο πολιτικό, οικονομικό και εξοπλιστικό σκάνδαλο που πρέπει να διευρυνθεί.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «φωτογράφισε» μ’ αυτό τον τρόπο ως υπεύθυνους τους Ευάγγελο Βενιζέλο και Γιώργο Παπακωνσταντίνου, χρησιμοποιώντας υψηλούς τόνους και υποστηρίζοντας πως το θέμα των υποβρυχίων είναι έγκλημα σε βάρος των φορολογούμενων.

«Είναι αναφαίρετο δικαίωμά σας, όμως αφήστε τους υπαινιγμούς γιατί αυτή η κυβέρνηση δεν φοβάται καμία Εξεταστική Επιτροπή. Είναι τόσο καθαρή η θέση της σημερινής κυβέρνησης που δεν την φοβίζει τίποτα. Ελπίζω, το μήνυμά σας να μην έχει αποδέκτη αυτή την κυβέρνηση», ήταν η άμεση απάντηση του υπουργού Αμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Η επισήμανση μάλιστα του υπουργού Αμυνας ότι «αν κάποτε, κάποιοι, δεν είχαν λειτουργήσει υποβρυχίως δεν θα είχε δημιουργηθεί το πρόβλημα με τα υποβρύχια» προκάλεσε ερωτηματικά.

Λίγο αργότερα, πάντως, ο ίδιος ο υπουργός Αμυνας έσπευσε να ξεκαθαρίσει προς τους δημοσιογράφους ότι αυτή η αναφορά του δεν είχε σε καμία περίπτωση σχέση για τις ενέργειες που έγιναν μετά το 2010, αλλά αφορούσε την προηγούμενη περίοδο, που ξεκινούσε από το 2000 και είχε να κάνει με τον κ. Τσοχατζόπουλο.

«Υπάρχουν τεράστιες πολιτικές ευθύνες που δεν σας βαραίνουν προσωπικά. Βαραίνουν όμως την κυβέρνηση στην οποία συμμετέχετε. Το 2010 η σύμβαση που υπεγράφη από τους τότε υπουργούς Βενιζέλο και Παπακωνσταντίνου όχι μόνο δεν διευκόλυνε να φύγουμε από αυτόν τον βρώμικο αγωγό, αλλά αυτός ο αγωγός δεν έκλεισε, δεν αποστειρώθηκε αλλά συνέχισε να ρέει», υποστήριξε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε:

«Στη σύμβαση του 2010 που φέρει τη σφραγίδα Βενιζέλου – Παπακωνσταντίνου υπάρχει οσμή σκανδάλου. Πρέπει να εξετάσουμε πλήρως την υπόθεση. Δεν είναι μόνο ο κ. Τσοχατζόπουλος το πρόβλημα της διαπλοκής και της διασπάθισης του δημόσιου χρήματος στη χώρα», κατέληξε.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει