Τι είναι τα ωμέγα-6 λιπαρά οξέα; Μπορούν να προκαλέσουν καρδιακές παθήσεις;

Τα ωμέγα-6 λιπαρά οξέα είναι ένα είδος ακόρεστα λιπαρά οξέα που βρίσκονται στα φυτικά έλαια, τους ξηρούς καρπούς και τους σπόρους. Είναι ένα είδος λιπαρών οξέων που θα πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο.

Οταν συμβαίνει αυτό, όταν δηλαδή καταναλώνονται στη θέση των κορεσμένων λιπαρών που βρίσκονται στα κρέατα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα ωμέγα-6 λιπαρά οξέα μπορεί πραγματικά να είναι καλά για την καρδιά και το μυαλό σας.

Τα ωμέγα-6 λιπαρά οξέα δίχασαν τους ερευνητές, καθώς υπήρξαν κάποιοι που πίστευαν πως μεταβολίζονται στο σώμα για να γίνουν ένα είδος λιπαρών οξέων που μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή και βλάβη. Η βλάβη αυτή προκαλεί στένωση στις αρτηρίες, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακή νόσο.

Ωστόσο, η Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία δήλωσε ότι η άποψη αυτή είναι λανθασμένη και συστήνει το 5%-10% των ημερήσιων θερμίδων των ανθρώπων να προέρχεται από ωμέγα-6 λιπαρά οξέα.

Αν έχετε απορία σχετικά με το ποσό των ωμέγα-6 λιπαρών οξέων που πρέπει να καταναλώσετε, μιλήστε με το γιατρό σας σχετικά με την αντικατάσταση ορισμένων από τα κορεσμένα λίπη στη διατροφή σας με υγιεινές επιλογές.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει