Χαϊκάλης: «Μου έταξαν 2-3 εκατ. ευρώ για να ψηφίσω Πρόεδρο της Δημοκρατίας» (vids)

Βόμβα έσκασε στο πολιτικό σκηνικό της χώρας το πρωί της Παρασκευής (19/12) μετά την αποκάλυψη για απόπειρα χρηματισμού του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Παύλου Χαϊκάλη, ο οποίος επιβεβαίωσε το γεγονός.

Στον βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων έταξαν 2-3 εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να ψηφίσει τον Σταύρο Δήμα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Την αποκάλυψη έκανε στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1 ο Λάκης Λαζόπουλος και στη συνέχεια ο βουλευτής των ΑΝΕΛ επιβεβαίωσε με τηλεφωνική του παρέμβαση το γεγονός.

Ο κ. Χαϊκάλης είπε πως υπάρχουν στοιχεία, οπτικό και ακουστικό υλικό, τα οποία έχει καταθέσει στον εισαγγελέα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χαϊκάλης υποστήριξε ότι του έταξαν 700.000 μετρητά αρχικά και στη συνέχεια διακανονισμό του δανείου του στην τράπεζα καθώς και συμβόλαιο σε διαφημιστική εταιρεία με το συνολικό ποσό να φτάνει στα 2 με 3 εκατομμύρια ευρώ.

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ είπε πως έδωσε όλα τα στοιχεία στον Εισαγγελέα Εφετών, Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο, όπου και έδωσε κατάθεση το βράδυ του περασμένου Σαββάτου (13/12).

Οσον αφορά το πρόσωπο που τον πλησίασε, τόνισε πως δεν είναι γνωστό με την έννοια της ευρείας αποδοχής, αλλά είναι πρόσωπο γνωστό στους οικονομικούς κύκλους της χώρας.

Το μεσημέρι της Παρασκευής (19/12) θα δοθεί έκτακτη συνέντευξη Τύπου από πλευράς ΑΝΕΛ, αφού στην τηλεφωνική του παρέμβαση ο κ. Χαϊκάλης είπε πως θα συνεννοηθεί με τον πρόεδρο του κόμματος Πάνο Καμμένο για το συγκεκριμένο θέμα και αποφασίστηκε να δοθεί συνέντευξη.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει