Υποκλοπές συνομιλιών, βίντεο, παραιτήσεις και αναταραχή στο πολιτικό σκηνικό

Μια υποκλοπή συνομιλίας που είναι καταγεγραμμένη σε βίντεο ανάμεσα σε Ηλία Κασιδιάρη και Τάκη Μπαλτάκο, την οποία έφερε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής στη Βουλή, τάραξε τα νερά στο πολιτικό σκηνικό.

Στο βίντεο φαίνεται καθαρά ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης και στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, Τάκης Μπαλτάκος να συνομιλεί με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής λίγες ημέρες μετά την απελευθέρωσή του για το παρασκήνιο που οδήγησε στη σύλληψη των βουλευτών της Χρυσής Αυγής και να εξαπολύει κατηγορίες για τον Πρωθυπουργό.

Η δημοσιοποίηση του βίντεο οδήγησε στην παραίτηση του κ. Μπαλτάκου που έγινε δεκτή από τον Αντώνη Σαμαρά, με τον γραμματέα της κυβέρνησης να κατηγορεί τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής ότι χρησιμοποίησε επιλεκτικά τις συνομιλίες τους, τον γιο του Δημήτρη Μπαλτάκο να έχει «θερμό επεισόδιο» (για το οποίο διατάχθηκε ΕΔΕ) με βουλευτές της Χρυσής Αυγής στους διαδρόμους της Βουλής και την αντιπολίτευση να αντιδρά έντονα ζητώντας από την παραίτηση των υπουργών Αθανασίου – Δένδια (που εμφανίζονται στην υποκλαπείσα συνομιλία να «συνωμοτούν» εναντίον της Χρυσής Αυγής) μέχρι την παραίτηση της κυβέρνησης.

Δείτε την επιστολή που κατέθεσε ο Ηλίας Κασιδιάρης στη Βουλή, την απομαγνητοφωνημένη συνομιλία των δύο ανδρών και το επίμαχο βίντεο:

H επιστολή Κασιδιάρη

ena

dyo

Η απομαγνητοφωνημένη συνομιλία Κασιδιάρη – Μπαλτάκου

a1

bc

Δείτε το επίμαχο βίντεο εδώ:

Μπορεί επίσης να σας αρέσει