20 χρόνια κάθειρξη στον Ακη Τσοχατζόπουλο

Την ανώτερη δυνατή ποινή της 20ετούς κάθειρξης, επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στον Ακη Τσοχατζόπουλο, ενώ ποινή 12 ετών επεβλήθη στη σύζυγό του, Βίκυ Σταμάτη και την κόρη του Αρετή Τσοχατζοπούλου.

Ο Ακης Τσοχατζόπουλος είχε το πρωί της Δευτέρας (7/10) κριθεί ένοχος για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση και δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό.

Εκτός από τη γυναίκα του και την κόρη του ένοχοι κρίθηκαν και 14 ακόμα συγκατηγορούμενοί του, ανάμεσα στους οποίους και η πρώην σύζυγός του, Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου.

Το δικαστήριο έκανε δεκτή την εισαγγελική πρόταση με μόνη εξαίρεση αυτή που αφορούσε την κόρη του πρώην υπουργού, Αρετή, για την οποία η πρόταση ήταν 10 χρόνια.

Οι ποινές

Αναλυτικά οι ποινές που επιβλήθηκαν:

Ακης Τσοχατζόπουλος – Κάθειρξη 20 ετών

Αστέριος Οικονομίδης – Κάθειρξη 12 ετών

Ευφροσύνη Λαμπροπούλου – Κάθειρξη 13 ετών

Νίκος Ζήγρας – Κάθειρξη 6 ετών. Ο μοναδικός κατηγορούμενος, στον οποίο αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό και συγκεκριμένα αυτό της ειλικρινούς μεταμέλειας, καθώς όπως είπε η τακτική εισαγγελέας «αν δεν έδινε την συγκατάθεσή του να ανοίξουν οι λογαριασμοί, αμφιβάλλω αν θα ήμασταν εδώ που είμαστε».

Γιώργος Σαχπατζίδης – Κάθειρξη 13 ετών

Αρετή Τσοχατζοπούλου – Κάθειρξη 12 ετών

Βίκυ Σταμάτη – Κάθειρξη 12 ετών

Γιάννης Σμπώκος – Κάθειρξη 16 ετών

Ταλίτα – Μαρία Τσεκούρα – Κάθειρξη 10 ετών

Γιώργος Κωνσταντάτος – Κάθειρξη 10 ετών

Νίκος Γεωργουλάκης – Κάθειρξη 10 ετών

Οράτιος Μελάς – Κάθειρξη 10 ετών

Κωνσταντίνος Αντωνιάδης – Κάθειρξη 10 ετών

Παναγιώτης Σταμάτης – Κάθειρξη 6 ετών

Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου – Κάθειρξη 6 ετών

Φώτης Αρβανίτης – Κάθειρξη 6 ετών

Νίκος Καρατζάς – Κάθειρξη 6 ετών

Το δικαστήριο αναμένεται εντός της ημέρας να αποφανθεί σε ποιους από τους κατηγορούμενους θα δοθεί αναστολή στην έκτιση ποινής, ώστε να αφεθούν ελεύθεροι.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί πως το άκουσμα των ποινών και κυρίως η μη αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου έντιμου βίου, προκάλεσε κύμα αντιδράσεων από τους συνηγόρους υπεράσπισης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει