Αυξάνονται τα κρούσματα του κορονοϊού MERS στη Νότια Κορέα

Έξαρση παρουσιάζει ο κορονοϊός MERS στη Νότια Κορέα με τα κρούσματα να αυξάνονται ολοένα και περισσότερο με αποτέλεσμα η πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Παρκ Γκέουν Χε, να αναβάλλει την επίσκεψή της στις ΗΠΑ.

Ο λόγος είναι πως θέλει να επιβλέψει την αντιμετώπιση του ξεσπάσματος του MERS (Αναπνευστικό Σύνδρομο της Μέσης Ανατολής) στην χώρα της. Ήδη ο αριθμός των θυμάτων από τον κορονοϊό έχει ανέλθει σε 9, ενώ τα επίσημα κρούσματα στη Νότια Κορέα ανέρχονται σε 108.

Οι αρμόδιες Αρχές για την υγεία υπογραμμίζουν ότι μέχρι στιγμής η μετάδοση του κορονοϊού έχει γίνει μόνον μέσα σε νοσηλευτικά ιδρύματα και σημειώνουν ότι το ξέσπασμα του MERS δεν έχει εξαπλωθεί πέραν του κόσμου των νοσοκομείων.

Το υπουργείο Υγείας διευκρίνισε ότι ο αριθμός των ανθρώπων που μπορεί να έχουν έλθει σε επαφή με προσβληθέντες από τον MERS και που έχουν τεθεί τώρα σε καραντίνα, ανέρχεται πλέον σε 3.439, ενώ από την καραντίνα έχουν βγει 641 άνθρωποι.

Τα νέα κρούσματα στην Νότια Κορέα ανεβάζουν σε 1.257 τον συνολικό αριθμό των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον MERS παγκοσμίως, βάσει των στοιχείων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και σε τουλάχιστον 448 τον συνολικό αριθμό των θανάτων που σχετίζονται με τον κορονοϊό αυτόν.

mers

Η Νότια Κορέα έχει καταγράψει τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων στον κόσμο, μετά την Σαουδική Αραβία, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Πρόληψη και τον Έλεγχο των Ασθενειών.

Το πρόσφατο αυτό ξέσπασμα του MERS στην Νότια Κορέα έχει προκαλέσει ανησυχία στους κατοίκους της χώρας, στην οποία χιλιάδες άνθρωποι έχουν τεθεί σε καραντίνα και ο αριθμός των σχολείων που έχουν κλείσει έχει ανέλθει σε 2.474. Μεταξύ αυτών υπολογίζονται και 22 πανεπιστήμια. Πολλοί άνθρωποι φορούν μάσκες στους δρόμους, ενώ έχει διαπιστωθεί μείωση των πελατών στους κινηματογράφους και στους αγώνες μπέιζμπολ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει