Απαλλαγείτε από το κοιλιακό λίπος με σπιτικές θεραπείες

Υπάρχουν πολλές θεραπείες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να κάψετε το λίπος στην κοιλιά σας. Πολλές από αυτές, μάλιστα, βρίσκονται ήδη στο ντουλάπι της κουζίνας του σπιτιού σας ή στο ψυγείο σας.

Το κοιλιακό λίπος δεν είναι τόσο μια καλλυντική ανησυχία όπως πιστεύουν πολλοί. Είναι περισσότερο μια ανησυχία για την υγεία. Είναι λίπος που αυξάνει τον κίνδυνο για μια σειρά από προβλήματα υγείας, όπως ο διαβήτης και οι καρδιοπάθειες, γιατί πρόκειται για σπλαχνικό λίπος που περιβάλλει ζωτικά όργανα.

Καταναλώνοντας τροφές που καίνε το λίπος, καθώς και μπαχαρικά, μπορείτε να μπείτε σε ένα καλό δρόμο σε ό,τι αφορά την σταδιακή εξάλειψη του «σωσίβιου» γύρω από τη μέση σας, ώστε να έχετε όχι μόνο κομψή εμφάνιση, αλλά και καλή  υγεία.

1. Μην ζορίζετε το συκώτι

Αφαιρέστε από τη διατροφή σας τις τροφές που ζορίζουν το συκώτι σας και μειώνουν το μεταβολισμό σας και παράλληλα μειώσετε την πρόσληψη των θερμίδων σας. Ενα πιεσμένο ήπαρ δεν μπορεί να μεταβολίσει το λίπος. Στρεσογόνοι παράγοντες για το ήπαρ είναι τα επεξεργασμένα τρόφιμα, οι πολλοί υδατάνθρακες, η ζάχαρη σε όλες τις μορφές της, οι τεχνητές γλυκαντικές ουσίες, η καφεΐνη, τα τρανς λιπαρά και τα αναψυκτικά τύπου κόλα. Κόψτε 500 έως 1.000 θερμίδες από την καθημερινή διατροφή σας, ώστε να χάσετε μισό με ένα κιλό την εβδομάδα που είναι ο ασφαλέστερος και μεγαλύτερης διάρκειας ρυθμός απώλειας βάρους, σύμφωνα με την έγκυρη Mayo Clinic.

2. Πιείτε χυμό cranberry

Πιείτε χυμό cranberry φυσικό 100%. Τα cranberries είναι πλούσια σε οργανικά οξέα που δρουν ως χωνευτικά ένζυμα. Τα ένζυμα λειτουργούν για να «καταβροχθίζουν» τις μικρές καταθέσεις λίπους που έχουν κολλήσει στα λεμφαγγεία.

3. Αγαπήστε το σολομό

Καταναλώστε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Αυτά τα λιπαρά οξέα στοχεύουν στο λίπος της κοιλιάς. Το ιχθυέλαιο αποτελεί μια μεγάλη πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων. Πάρτε 6 g ιχθυέλαιο που αντιστοιχεί σε μια γεμάτη κουταλιά της σούπας, ή φάτε σολομό δύο φορές την εβδομάδα.

4. Μάθετε… χημεία

Υπάρχουν δύο στοιχεία που είναι απαραίτητα για τη διατροφή μας. Το  γ-λινολενικό οξύ (GLA) και το συζευγμένο λινολεϊκό οξύ (CLA) ενεργοποιούν το «καλό» καφέ λίπος που βρίσκεται συχνά σε αφθονία στα υπέρβαρα άτομα. Πολλών ανθρώπων ο οργανισμός δεν μπορεί να φτιάξει γ-λινολενικό οξύ, οπότε σ’ αυτή την περίπτωση χρησιμοποιήστε συμπλήρωμα. Το συζευγμένο λινολεϊκό οξύ από την άλλη βοηθά το σώμα να έχει πρόσβαση και να χρησιμοποιεί το αποθηκευμένο λίπος. Μπορείτε να το βρείτε σε βιολογικό βοδινό κρέας ή να το πάρετε ως συμπλήρωμα.

5. Μαγειρέψτε με ελαιόλαδο

Κάντε προτεραιότητά σας τα μονοακόρεστα λίπη. Τα μονοακόρεστα ωμέγα-9 λιπαρά οξέα αποτελούν σημαντικές συνιστώσες σε ένα διαιτητικό πρόγραμμα, όπως έχουν δείξει οι μελέτες. Αντικαταστήστε όλα τα τρανς λιπαρά και τα κορεσμένα λίπη με μονοακόρεστα. Μάθετε να μαγειρεύετε και να καταναλώνετε ελαιόλαδο, φάτε καρύδια, φουντούκια, αβοκάντο και ελιές.

6. Λεμόνι και νερό

Πιείτε μερικές σταγόνες λεμόνι ή χυμό λάιμ μέσα σε ζεστό νερό καθημερινά. Βοηθά στην τόνωση του ήπατος και στην υγροποίηση του λίπους, ώστε να το αποβάλλετε όσο πιο γρήγορα γίνεται από τον οργανισμό σας. Είναι επίσης σημαντικό να πίνετε νερό γενικότερα. Η ήπια αφυδάτωση μπορεί να βλάψει τα νεφρά και να ζορίσει το συκώτι, μειώνοντας την ικανότητά του να κάψει λίπος. Αυτό μπορεί με τη σειρά του να οδηγήσει σε καταθέσεις λίπους στην κοιλιά.

7. Πιείτε τσάι από πικραλίδα

Αποτοξινωθείτε απαλά πίνοντας τσάι από πικραλίδα. Το ίδιο αποτέλεσμα μπορεί να έχει και το πράσινο τσάι ή το εκχύλισμα σταφυλιού.

8. Κάψτε το λίπος με μπαχαρικά

Είναι γνωστό ότι τα μπαχαρικά βοηθούν στην καύση του λίπους. Το πιπέρι καγιέν βρίσκεται ένα βήμα πιο μπροστά σ’ αυτή την προσπάθεια, ενώ πολύ καλή δουλειά κάνει και το τζίντζερ. Καταναλώστε επίσης κανέλα και κάρδαμο που εκτός της καύσης του λίπους βοηθούν στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει