Ερχεται νέο κύμα διαθεσιμότητας 12.500 υπαλλήλων

Το αίτημα για παράταση στο θέμα της διαθεσιμότητας που είχε ζητήσει η κυβέρνηση από την Τρόικα δεν έχει απαντηθεί μέχρι σήμερα κι αν δεν υπάρξει άμεση εξέλιξη, το μέτρο θα πρέπει να εφαρμοστεί μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου.

Αυτό σημαίνει πως η κυβέρνηση ήδη προετοιμάζεται για το νέο κύμα διαθεσιμότητας που αφορά 12.500 υπαλλήλους, με το μεγαλύτερο μέρος τους να προέρχεται από «τις  μεταρρυθμιστικές δράσεις των υπουργείων Υγείας και Εσωτερικών και συγκεκριμένα τους ΟΤΑ».

Το θέμα τέθηκε επί τάπητος στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης, όπου έγινε συζήτηση ειδικά για τους ΟΤΑ όπου θα υπάρξει και κινητικότητα εντός των δήμων με μετακινήσεις από τη μία υπηρεσία στην άλλη, ώστε το πλεονάζον προσωπικό της μίας να καλύψει τις ελλείψεις της άλλης.

Στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης υποστηρίζουν μάλιστα πως μ’ αυτόν τον τρόπο (την κινητικότητα εντός των δήμων) επιβεβαιώνεται ο κ. Μητσοτάκης που επανειλημμένα έχει τονίσει πως κινητικότητα δεν σημαίνει απολύσεις.

Στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης συζητήθηκε επίσης και η εκκρεμότητα που υπάρχει με τους 1.349 διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ με την απογραφή των υπαλλήλων να λήγει την ερχόμενη Τρίτη, 22 Οκτωβρίου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει