Ψητός Μπακαλιάρος με Αρωματικά Βότανα, Σκόρδο, Σάλτσα Romesco και Σπανάκι – Κετογονικό Πλάνο Γευμάτων

Διατροφική Αξία: ανά μερίδα

kcal 448 Λιπαρά 23γρ εκ των οποίων κορεσμένα 3γρ Υδατάνθρακες 11γρ εκ των οποίων σάκχαρα 9γρ Φυτικές ίνες 8γρ Πρωτεΐνη 44γρ Αλάτι 0.63γρ

Εκτέλεση:

Βήμα 1 Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220°C / 200°C με αέρα / στο γκάζι 7. Τοποθετήστε τα φιλέτα ψαριού σε ένα ρηχό πυρίμαχο σκεύος, ώστε να χωράνε άνετα σε μία στρώση. Ανακατέψτε 1 κ.σ. λάδι με το θυμάρι και το σκόρδο, περιχύστε το μείγμα πάνω από το ψάρι, και στη συνέχεια πασπαλίστε με το ξύσμα λεμονιού. Ψήστε για 10-12 λεπτά, μέχρι το ψάρι να είναι ζουμερό και να διαλύεται εύκολα όταν το ελέγξετε.

Η αρχική μας συνταγή χρησιμοποιούσε κραμβέλαιο. Αν το έχετε ήδη στο ντουλάπι σας, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε. Ωστόσο, εμείς το αντικαταστήσαμε εδώ με ελαιόλαδο, ώστε να μην χρειαστεί να αγοράσετε κάτι που δεν χρησιμοποιείται ήδη στις άλλες συνταγές της εβδομάδας.

Βήμα 2 Εν τω μεταξύ, ζεστάνετε το υπόλοιπο λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε την πιπεριά και τα πράσα για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε τα αμύγδαλα και μαγειρέψτε για άλλα 5 λεπτά. Ρίξτε τον πελτέ ντομάτας, 5 κ.σ. νερό, τη σκόνη ζωμού και το ξίδι, και μαγειρέψτε για λίγο ώστε να ζεσταθεί καλά το μείγμα.

Βήμα 3 Προσθέστε τον χυμό από έως μισό λεμόνι και πολτοποιήστε με ένα ραβδομπλέντερ μέχρι να δημιουργηθεί μια παχύρρευστη σάλτσα, σαν πέστο. Σερβίρετε με το ψάρι και το μαραμένο σπανάκι.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει