Καλοκαιρινά Γλυκά Έτοιμα σε 15′

Γρήγορα Καλοκαιρινά Επιδόρπια: Λύσεις για Γλυκό στο Λεπτό (ή από την Προηγούμενη Μέρα)

Το καλοκαίρι, η τελευταία επιθυμία μας είναι να περνάμε ώρες στην κουζίνα πάνω από έναν αναμμένο φούρνο. Η ζέστη απαιτεί επιδόρπια που είναι δροσερά, ελαφριά και, κυρίως, γρήγορα στην προετοιμασία. Είτε ψάχνετε για μια λύση της τελευταίας στιγμής για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας, είτε θέλετε να έχετε κάτι έτοιμο στο ψυγείο για τις ξαφνικές λιγούρες, υπάρχουν πανέξυπνες και πεντανόστιμες ιδέες που θα σας λύσουν τα χέρια. Ας δούμε μερικές από τις καλύτερες συνταγές για γρήγορα ή προετοιμασμένα από πριν καλοκαιρινά γλυκά.

Κατηγορία 1: Ταχύτητα και Ευκολία (Έτοιμα σε 15 Λεπτά)

Αυτές οι συνταγές είναι ιδανικές όταν ο χρόνος σας πιέζει, αλλά δεν θέλετε να θυσιάσετε τη γεύση.

Eton mess

Γρήγορο “Eton Mess” με Φρούτα του Δάσους

Το κλασικό βρετανικό γλυκό στην πιο εύκολη εκδοχή του.

  • Υλικά: Φράουλες και άλλα φρούτα του δάσους, έτοιμες μαρέγκες, κρέμα γάλακτος (ή στραγγιστό γιαούρτι για πιο ελαφριά εκδοχή).

  • Εκτέλεση: Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Σπάστε τις μαρέγκες με τα χέρια σας. Σε όμορφα ποτήρια, κάντε στρώσεις από σαντιγί, φρούτα και σπασμένες μαρέγκες. Σερβίρετε αμέσως.

Ψητά Νεκταρίνια με Μέλι και Κανέλα

Ένα απλό, αλλά κομψό και υγιεινό επιδόρπιο.

  • Υλικά: Ώριμα νεκταρίνια ή ροδάκινα, μέλι, κανέλα, λίγο βούτυρο.

  • Εκτέλεση: Κόψτε τα φρούτα στη μέση και αφαιρέστε το κουκούτσι. Αλείψτε τα με λίγο λιωμένο βούτυρο. Ψήστε τα σε ένα σχαροτήγανο ή στο γκριλ για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να μαλακώσουν και να εμφανίσουν τις χαρακτηριστικές ρίγες. Περιχύστε με μέλι, πασπαλίστε με κανέλα και σερβίρετε ζεστά, ιδανικά με μια μπάλα παγωτό βανίλια ή λίγο γιαούρτι.


Κατηγορία 2: Προετοιμασία από Πριν (Χωρίς Άγχος)

Αυτές οι συνταγές σας επιτρέπουν να κάνετε όλη τη δουλειά από την προηγούμενη μέρα, ώστε να είστε απόλυτα χαλαροί όταν έρθει η ώρα του σερβιρίσματος.

Πανακότα Λεμόνι με Βασιλικό

Μια δροσερή και αρωματική εκδοχή του κλασικού ιταλικού γλυκού.

  • Υλικά: Κρέμα γάλακτος, ζάχαρη, φύλλα ζελατίνης, ξύσμα και χυμός λεμονιού, μερικά φύλλα φρέσκου βασιλικού.

  • Εκτέλεση: Ζεστάνετε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη και τον βασιλικό για να αρωματιστεί. Μουλιάστε τη ζελατίνη σε κρύο νερό. Αποσύρετε την κρέμα από τη φωτιά, αφαιρέστε τον βασιλικό και διαλύστε μέσα τη ζελατίνη. Προσθέστε τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού. Μοιράστε το μείγμα σε φορμάκια και αφήστε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή όλη τη νύχτα για να πήξει. Ξεφορμάρετε και σερβίρετε.

 

No-bake speculoos biscuit cheesecake

“No-Bake” Cheesecake σε Ποτήρι

Όλη η γεύση του cheesecake, χωρίς το ψήσιμο.

  • Υλικά: Μπισκότα τύπου digestive, βούτυρο, τυρί κρέμα, ζάχαρη άχνη, κρέμα γάλακτος, μαρμελάδα της αρεσκείας σας (π.χ. φράουλα ή βύσσινο).

  • Εκτέλεση: Θρυμματίστε τα μπισκότα και ανακατέψτε τα με το λιωμένο βούτυρο για να φτιάξετε τη βάση. Χτυπήστε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη και ενσωματώστε τη χτυπημένη σαντιγί. Σε ποτήρια, κάντε μια στρώση από τη βάση μπισκότου, προσθέστε την κρέμα τυριού και τελειώστε με μια στρώση μαρμελάδας. Βάλτε τα στο ψυγείο για μερικές ώρες να παγώσουν καλά.


Διατροφικός Πίνακας (Γενικές Εκτιμήσεις)

ΕπιδόρπιοΕκτιμώμενες Θερμίδες (kcal) ανά μερίδαΚύρια Διατροφικά Στοιχεία
Eton Mess300-450Υψηλό σε σάκχαρα και λιπαρά (από κρέμα/μαρέγκες)
Ψητά Νεκταρίνια150-250 (με παγωτό)Χαμηλό σε λιπαρά, πηγή φυτικών ινών, φυσικά σάκχαρα
Πανακότα Λεμόνι250-400Υψηλό σε κορεσμένα λιπαρά και σάκχαρα
No-Bake Cheesecake350-550Πολύ υψηλό σε λιπαρά και σάκχαρα

Σημείωση: Οι παραπάνω τιμές είναι κατά προσέγγιση και μπορεί να διαφέρουν σημαντικά ανάλογα με τα ακριβή υλικά και τις ποσότητες που θα χρησιμοποιηθούν. Για πιο υγιεινές εκδοχές, μπορείτε να αντικαταστήσετε την κρέμα γάλακτος με γιαούρτι, να μειώσετε τη ζάχαρη ή να χρησιμοποιήσετε φρέσκα φρούτα αντί για μαρμελάδα.

 

[via]

Μπορεί επίσης να σας αρέσει